Siste nytt

Snøfrid og Harald – nå på turné!

Forestillingen Snøfrid handler om kjærlighetens enorme kraft – som både kan ødelegge og bygge opp, og om et menneskes reise gjennom mørket for å nå lyset. Stykket forteller også om to folk som har levd side om side gjennom århundrer - noen ganger i fred og gjensidighet andre ganger i mistro og fiendtlighet.

GODT NYTT ÅR!

Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš ønsker alle et godt nytt år! Og vi takker dere som har besøkt våre forestillinger i 2017 og ønsker alle hjertelig velkommen til nye teateropplevelser i 2018. Allerede 12. januar er det klart for vår første urpremiere i det nye året, da forteller vi historien om samekvinnen Snøfrid som gifter seg med den norske kongen Harald Hårfagre.

Program 2018

Det samiske nasjonalteatret byr på hele fire urpremierer i teateråret 2018/19 samt en verdenspremiere på samisk; nemlig Pippi Nallesuohkku (Pippi Langstrømpe) av Astrid Lindgren. Elle Sofe Henriksen skal ha regi på Pippi og dette vil bli hennes debut som teaterinstruktør . En annen debutant i teateråret 2018 er den samiske artisten Elle Márjá Eira som skal komponere musikken til forestillingen "Kvinnerommet" av Sven Henriksen.