Teatret var selvfølgelige fornøyd med at urpremiere på Pelle Njoammil forestillingen var utsolgt. Men når forfatteren av Pelle Hare også var til stede og ga oppsetningen toppkarakterer, samtidig med at publikum var storfornøyd, så kunne ikke det bli en bedre teaterkveld for Det Samiske Nasjonalteatret.

Anja Saiva Bongo Bjørnstad (Pelle Njoammil), Sarakka Gaup, Karen Anne Buljo, Mary Sarre

Pelle Njoammil (Pelle Hare) forestillingen ble vist for første gang noensinne onsdag før skjærtorsdag. Kulturhuset var i anledningen full og det var lett å se og forstå at publikum storkoste seg. Og det gjorde også en spesiell gjest, nemlig Pelle Njoammils skaper, Karen Anne Buljo. Hun var meget fornøyd med oppsetningen til Det Samiske Nasjonalteatret, med alle deler: «Det var veldig spesielt og jeg likte virkelig dette. Beaivváš har tolket min Pelle Njoammil på en meget fin og elegant måte», sa forfatteren etter urpremieren. Her ovenfor, forfatteren sammen med noen av stykkets skuespillere, på scenen rett etter forestillingen.

Andre forestilling også full

Den andre forestillingen vises på skjærtorsdag, og på lik linje med urpremieren, så er denne også utsolgt. Forfatteren syntes at stykket fungerte bra på alle måter, bl. a. syntes hun at måten fortellingens nåtid og gamle dager var løst på og flettet sammen, var veldig bra. Også likte hun kostymene også, som f.eks. de grønne koftene og koftenes påsydde detaljer, til «de underjordiske» i fortellingen, som er på bildet under.

Forestillingen vises en siste gang i Guovdageaidnu den 6.5. og etter det drar forestillingen på turné i Sápmi. Her kan du se hvor og når, samtidig med at du kan lese mer om forestillingen.