I 2008 samarbeidet, arrangerte og viste Beaivváš, Dimitri joavku og Kulturskolen i kommunen, for første gang en forestilling som de kalte for «Skábmačuovggas», på norsk «I mørketidslys» og tanken var at dette skulle bli en årlig førjulsgreie. Og det ble og det har ikke bare blitt med snakk, for; nå, i 2013, så kan Beaivváš, Dimitri joavku og Kulturskolens barne- og ungdomskor igjen ønske alle, som søker etter å få over seg en «mørketidsfølelse», som ønsker seg for en stakken stund pause fra førjulshysteriet og få seg en varm og god opplevelse, velkommen til Skábmačuovggas, den 6. i rekken. Og som i de 5 foregående, så vises denne 2 ganger, slik: Kulturhuset, onsdag den 11.12. og torsdag den 12.12., begge dager kl. 18:00 (varighet ca 1 time).

Og som tidligere, så deltar Dimitri joavku og koret fra Kulturskolen, med sang, der Beaivváš skuespillerne også bidrar noe, og så viser i Beaivváš en jule-/førjulsforestillingen, en bit fra Čharles Dickens «A Christmas Carol» («En julefortelling») (som i fjor), der vil sikkert også noen fra korene også bidra.

Og som også har vært tradisjon siden 2009, så går billettinntektene uavkortet til hjelpearbeidet til Mama Sara Educaton Foundation, blant masaier i Tanzania. Siden 2009 har Skábmačuovggas samlet inn i overkant av 80 000 kr til hjelpearbeidet.

Plakat/flyer:

Mienna/Beaivváš
Flyer/plakáhtta

Til pressen, andre: Ved bruk av bilder krediters fotograf Aslak Mikal MIenna (bildene er i presskvalitet når bildet klikkes på).