Teatret er nå i gang med to nye produksjoner med urpremier i august og september. Forestillingen "Stallo og nordlysets sønn" er en forestillling for vårt aller yngste publikum og den skal være klar for visning i august. Den andre produksjonen er "Johan Turi", en forestilling om tilblivelsen av boka "Muitalus sámiid birra" med urpremiere i september.

Til høsten reiser skuespiller Mary Sarre på besøk til barnehager og skoler med fortellerskapet med seg, der vil hun fortelle historien «Stallo og nordlysets sønn». Dette er en forestilling for vårt aller yngste publikum; for de eldste barna i barnehagen og for de som går i 1. – 3. klasse. Fortellingen er på nord-samisk og i august er det klart for urpremiere. Teatersjef Rolf Degerlund er instruktør, Bernt Morten Bongo har laget fortellerskapet og de som har skrevet fortellingen er Anstein Mikkelsen, Edit Flåten og Anja Flåten.

Den andre produksjonen vi er i gang med er forestillingen «Johan Turi» som har urpremiere i Oslo på Det Norske Teatret 6. september.

Dette er en forestilling om tilblivelsen av en bok, en forestilling om drømmer, fristelse, tvil, forføring og anger. Manus er skrevet av Harald Gaski og Gunnar Gjengset, og bearbeidet av Frank Jørstad og Kristian Lykkeslet Strømskag.

Skuespillere: Inga Marja Sarre, Iŋgor Ántte Áilu Gaup og Egil Keskitalo.

Instruktør: Frank Jørstad. Scenografi/Kostymer: Even Børsund. Lysdesign: Øystein Heitmann. Komponist: Johan Ericsson.