Nils Rune Utsi/SlinCraze, Mary Sarre, Anja Saiva Bongo Bjørnstad «Dá lean mun»/»This is me» (govven: AMMienna)

“Dá lean mun – This is me” er en forestilling i talkshow-drakt. I «talkshowet» møter vi den samiske rapperen SlinCraze (Nils Rune Utsi). Den samiske rapperen Nils Rune Utsi, SlinCraze, er kjent for å ta del i samfunnsdebatten med sin rap-musikk. Mobbing er et tema som ofte dukker opp i hans tekster og det er også det som er i fokus når rapperen byr på seg selv og tar et oppgjør med selvopplevd mobbing i forestillingen «This is me»/»Dá lean mun». Talkshowvert er skuespiller Mary Sarre. I det musikalske talkshowet forteller SlinCraze sin historie, også med musikk; sammen med musiker Roger Ludvigsen rapper han flere av sine låter live. Selv om forestillingen behandler et alvorlig tema, så er det også i god gammel talkshowstil, rom for humor under showet. Og også andre gjester, der vi bl. a. får stifte bekjentskap med Nils Rune Utsis tidligere lærer (som Anja Saiva Bongo Bjørnstad gjør).

Det samiske nasjonalteatret Beaivváš tar et standpunkt mot mobbing.

Vi må både forsøke å forhindre at mobbing oppstår og at mobbing fortsetter. Mobbing er et problem som berører oss alle, men problemet kan ikke løses av den enkelte elev eller den enkelte familie – det kan kun løses i fellesskap; et fellesskap mellom hjem, skole, skolefritidsordningen, ungdomsklubb, idrettslag ol.

Manus: Rawdna Carita Eira, Nils Rune Utsi

Regissør: Rolf Degerlund

Skuespillere: Mary Sarre, Anja Saiva Bongo Bjørnstad, Nils Rune Utsi

Musiker: Roger Ludvigsen

Scenografi: Ole Thomas D. Nilut

Systue: Ann Majbritt Eriksen

Turnétekniker: Olav Johan Eira

Grafisk design: Kerstin Andersson

Promo foto: Pug Life Management/Lise Viktoria Tatiana

Pressefoto: Aslak Mikal Mienna

Med støtte av: Fritt Ord

Urpremiere 22. september – Kautokeino kulturhus kl. 18

Etter forestillingene i Kautokeino blir det rundt 40 DKS-forestillinger for elever i ungdoms- og videregående skoler i Finnmark, Troms og Nordland. Siste skoleforestilling var i Kirkenes 3. november.

Pressebilder – fotograf Aslak Mikal Mienna.