Kan tekst skrevet for mer enn 5 000 år siden fortelle oss noe i dag? Dette spørsmålet ble stilt i den nye forestillingen til Beaivváš ved navn "Mun lean Inanna"/"Jeg er Inanna", som ble vist første gang i Alta den 14. Juni. Svar på spørsmålet kom og svaret var “ja”.

Govven/Foto: Aslak Mikal Mienna
Anitta Suikkari

Kan tekst skrevet for mer enn 5 000 år siden fortelle oss noe i dag? Dette spørsmålet ble stilt i den nye forestillingen til Beaivváš ved navn “Mun lean Inanna”/”Jeg er Inanna”, som ble vist første gang i Alta den 14. Juni. Svar på spørsmålet kom og svaret var “ja”.

Premièren ble vist i Alta Kultursal kl. 16:00 den dagen, omtrent 100 personer hadde kommet for å se. Forestillingen ble vist i samarbeid med Åpne Hus Miljøsirkus. På bildet her til venstre er stort sett alle de mest sentrale i produksjonen, med skuespiller Anitta Suikkari som nr. 2 f.v. (foto av Aslak Mikal Mienna).

Neste visning på denne er på Riddu Riđđu festivalen i Manndalen, i juli. Etter det er ingenting bestemt med forestilling, sannsynligvis kommer det en turné senere.

Se også denne saken, som kom før premièren, for informasjon om forestillingen.

Om forestilling