Å dele en bølge

Ol Johan Gaup, Ingá Márjá Sarre. Govven/Foto: Ingun A. Mæhlum

Forestillingens programblad, som forteller og forklarer «alt» om forestillingen. Her er flyer lagd til forestillingen.

Det urbane og det våte elementet danner rammene til møtet mellom det samiske og det pakistanske. Det hele krydres med ungdommelighet, humor og animasjoner.

18. september 2009 har Beaivváš urpremiere på stykket Báru juogadeapmi – Å dele en bølge. Et visuelt spennende stykke, som regelrett svømmer og strekker seg fra å være en feelgood komedie til å ta for seg viktige saker i våre liv. Stykket handler om to unge menneskers møte rundt og i et basseng. Bysamegutten Lasse drømmer om å bli proffsvømmer, en umulig drøm siden han har hjernesvulst og kort tid igjen å leve. Han blir venner med badevakten Leelah som er pakistansk og som også fabulerer om å bli proffsvømmer. Noe som er en helt urealistisk tanke på hennes kulturbakgrunn.

Forestillingen er basert på et helt nyskrevet manus av Christina Meyer. Regien er ved Kristin Bjørn og iscenesettelsen blander skuespill med animasjonsfilm, figurspill og live-video. Dette skaper et visuelt uttrykk som yter både fantasi og virkelighet rettferdighet. Det er ikke bare film og lys som er med på å gjøre ”Báru juogadeapmi – Å dele en bølge” til en severdig forestilling. Skuespillerne bidrar til magien med å svømme i liksom-vann laget av 300 meter med buksestrikk. I tillegg har den samiske artisten Sofia Jannok har skrevet to nye poplåter spesielt til forestillingen.

Urpremiere 18.09.2009, Guovdageaidnu.

Saker skrevet på beaivvas.no/pressemeldinger

05.06.2009 Å dele en bølge i høst
03.09.2009 Hyperelastisk, visuelt stykke av Beaivváš
04.09.2009 Svømme i liksom-vann
15.09.2009 Nytt stykke, utsolgt premiere
22.09.2009 Noe visuelt og vakkert på tur
04.11.2009 Bølgen har stoppet

Pressebilder

Fotograf Ingun A. Mæhlum, kreditering kreves ved bruk i pressen, til annet bruk kreves også tillatelse fra teatret.