Kulturarena Alta

Åpne Hus miljøsirkus 2012, ea ea Iŋgor Ántte Áilu Gaup ja Mary Sarre

2014 (ekstern lenke):

Forestillingen Jeg er Inanna har sin premiere i Alta lørdag den 14. juni, der den er en del av arrangementet Åpne Hus Miljøsirkus 2014 GRØNN FINALE – Åpne Hus Miljøsirkus arrangeres nå for 4. gang, Beaivváš har vært delaktig i fra 2. året av (les mer her om fjorårets arrangement).

2013 (ekstern lenke):

I juni deltok Beaivváš på “Åpen Hus Miljøsirkus” arrangementet, som arrangeres i Alta årlig. Beaivváš deltok også i fjor. I år var “forum-teater” og temaet «Det første møtet» i fokus.

Beaivváš var både deltakere og bidragsytere når HATS og Miljøsirkus i Alta arrangerer kurs i forumteater i uke 22 og 24. Kursene/workshopene endte opp i forestillinger i forbindelse med ÅPNE HUS Miljøsirkus som foregår i Bossekop/Skaialuft lørdag 15.juni. Tema for årets arrangement er ‘Det første møtet’ hvor vi ser på hvordan slike første møter foregår ved å invitere til forumteater, teatervandring, film, dans, musikk.

Dette skrev  Altaposten om årets arrangement.

2012 (ekstern lenke):

Sommerens multikunst-happening er kulturarenaen ÅPNE HUS Miljøsirkus i Alta den 16. juni. Kunstnere, musikere, skuespillere, dansere, filmskapere, designere og arkitekter samarbeider med ungdom én uke i juni, og presenterer sine aktiviteter i Vefas´ digre lokaler på Amtmannsnes denne lørdagen kl. 14-17. Det Samiske Nasjonalteateret Beaivváš er en viktig samarbeidspartner, hovedproduksjonen er inspirert av Tone Kjærnlis bok «Gutten med den Magiske fiolin».

Det er andre året Miljøsirkus arrangeres. Som navnet tilsier, settes det fokus på miljøet, og gjenbruk og redesign er fundament og metode i kunstverkstedene for ungdom. Deltakerne er kulturskolen, kor, dramaelever, flyktninger og VEFAS-ansatte, i tillegg til de profesjonelle kunstnerne.

Når ÅPNE HUS Miljøsirkus åpner lørdag 16. kl.14, består programmet av følgende: TEATERVANDRINGEN «Gutten med den magiske fiolin» som er inspirert av Tone Kjærnlis bok, er teatersjef i Beaivváš, Haukur J.Gunnarsson, instruktør for. Ungdommer fra Alta deltar i forestillingen sammen med flere av Beaivváš’ skuespillere. Det blir glede, tårer og action, noe for enhver smak. Ordfører i Alta, Laila Davidsen deler ut den viktige MILJØPRISEN. Basaren 1001 NATT inneholder spennende utstillinger, musikk, salg av mat fra alle verdenshjørner, og salg av håndverksprodukter. Moteoppvisningen REDESIGN med musikk av Elin Kåven, hvilket skulle borge for meget spesiell design. BUKTADIALOGENE, et interessant foto- og filmprosjekt basert på nær Altahistorie.

Initiativtakere til kulturarenaen er Verte landskap-arlitektur AS ved Anita Veiseth, Nicolaysen Film AS ved Kristin Nicolaysen, og billedkunstner Laila Kolostyák. Hovedsamarbeidspartner er VEFAS (Vest Finnmark Avfallsselskap) som bidrar til styrking og kunnskap om gjenbruk i et samfunnsperspektiv.

Bilder fra alle tre år

Fotograf ukjent, arrangementet Åpne Hus miljøsirkus, skal brukes som kreditering når bilde benyttes.