I juni inviterer Festspillene i Nord-Norge igjen til kunsterisk, musikalsk, scenekunstnerisk og ellers kulturelt møte i Harstad. Og der finner man naturligvis Det samiske nasjonalteatret, representert ved forestillingen Muohtadivggažat/Lyden av snø, en samarbeidsproduksjon med Ferske scener teaterkompani.

Festspillene i Nord-Norge måtte i fjor, som da alle andre, avlyse det man hadde planlagt av arrangementer, men får nå med en bedring i koronasituasjonen igjen invitere til sitt kunsterisk og kulturelt spill, i Harstad, hvor det hele har vært arrangert siden 1965. Koronaen legger likevel en viss demper, med et betraktelig mindre antall tilgjengelige plasser og billetter, i forhold til et normalår. Og nærmest som en selvfølge, så er Det samiske nasjonalteatret en del av programmet, med forestillingen Muohtadivggažat/Lyden av snø, som gjøres i et samarbeid med Ferske Scener teaterkompani. Forestillinga har urpremiere på spillene den 23. juni, på scenen står blant annet Beaivváš sine egne skuespillere, Marte Fjellheim Sarre og Mary Sarre.

Muohtadivggažat/Lyden av snø

Flerspråklig forestilling basert på utrolige og sanne historier fra grenselandet mellom Norge, Finland og Russland. Rommet forestillingen foregår i er inspirert av en legendarisk bar i Boris Gleb sommeren 1965. I noen måneder ble grensa åpnet og nordmenn og finlendere kom i hopetall for å feste. Les mer om forestillinga her, her er Muohtadivggažat Festspillene i Nord-Norges nettsted.