Det Samiske Nasjonalteatret samler nå krefter til høsten når nye produksjoner er på vei. Da passer det jo fint at sommeren er her. Teatret tar nå ferie til litt ut i august og benytter da også sjansen til å ønske vårt publikum og andre teaterinteresserte en god sommer og velkommen tilbake til oss til høsten.

Det Samiske Nasjonalteatret samler nå krefter til høsten, for da starter for alvor produksjonen av stykket Human Zoo. Denne settes opp i samarbeid med nasjonalteatret i Norge, Nationaltheatret i Oslo. Stykket har urpremiere tidlig i oktober i Oslo, etter det drar stykket på en ganske så omfattende turné vidt og bred i Sápmi. Etter denne står en annet samarbeidsproduksjon klar for produksjon og til visning, nemlig sámi-cree operaproduksjonen The Journey, i Toronto, Canada. Så da passer det jo fint at sommeren er her.

Teatret tar nå en passende ferie til litt ut i august og benytter da også sjansen til å ønske vårt publikum og andre teaterinteresserte en god sommer og velkommen tilbake til oss til høsten.

Marte tar Sarakkas plass i Human Zoo

Samtidig ønsker teatret «vår» skuespiller Sarakka Gaup til lykke med studieplassen i Teaterhøgkolen i Oslo. Sarakka Gaup har vært med i mange av teatrets oppsetninger, senest i Pippi stykket og i Kvinnerommet. Hun skulle også spille i Human Zoo som altså har urpremiere i oktober, men det utgår nå. Hennes plass i denne kommende samarbeidsproduksjonen med Nationaltheatret, tar en som også har vært en del på Beaivváš, nemlig Marte Fjellheim Sarre. Sist så vi henne i Pippiklær, i Pippi stykket. Så, til lykke til både Sarakka og Marte. På bildet her nedenfor sammen med instruktøren av Pippi, Elle Sofe Sara.

Sarakka Gaup, Elle Sofe Sara (ovdal Henriksen), Marte Fjellheim Sarre