Hvis du sist høst gikk glipp av talkshowet "Dá lean mun - This is me", så har du fortsatt en mulighet til å få med deg den, fordi den settes opp igjen, i Kautokeino i påska. På skjærtorsdag vises stykket på samisk og langfredag går den på norsk.

Stop mobbing!

Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš med det musikalske talkshowet; “Dá lean mun – This is me” som omhandler mobbing, og hvor en av Sápmis råeste rappere SlinCraze (Nils Rune Utsi) er kveldens gjest. Forestillingen som hadde urpremiere sist høst har vært vist for elever i ungdomsskolen og videregående skole i de tre nordligste fylkene. Den ble også vist i Vadsø kretsfengsel. Hvis du sist høst gikk glipp av den, så har du fortsatt en mulighet til å få med deg den, fordi den settes opp igjen, i Kautokeino, i påska. På skjærtorsdag vises stykket på samisk og langfredag går den på norsk.

Det samiske nasjonalteatret Beaivváš tar et standpunkt mot mobbing.

Vi må både forsøke å forhindre at mobbing oppstår og at mobbing fortsetter. Mobbing er et problem som berører oss alle, men problemet kan ikke løses av den enkelte elev eller den enkelte familie – det kan kun løses i fellesskap; et fellesskap mellom hjem, skole, skolefritidsordningen, ungdomsklubb, idrettslag ol.

 

Manus: Rawdna Carita Eira, Nils Rune Utsi

Regissør: Rolf Degerlund

Skuespillere: Mary Sarre, Anja Saiva Bongo Bjørnstad, Nils Rune Utsi

Musiker: Roger Ludvigsen

Scenografi: Ole Thomas D. Nilut

Systue: Ann Majbritt Eriksen

Turnétekniker: Olav Johan Eira

Grafisk design: Kerstin Andersson

Fotograf: Pug Life Management/Lise Viktoria Tatiana

Med støtte av: Fritt Ord

Urpremiere 22. september – Kautokeino kulturhus kl. 18

Etter forestillingene i Kautokeino blir det rundt 40 DKS-forestillinger for elever i ungdoms- og videregående skoler i Finnmark, Troms og Nordland. Siste skoleforestilling var i Kirkenes 3. november.