Áilloš og Samisk Nasjonalteater viser "one man band" barneforestillingen "Jallas stállu", "Den dumme stalloen" f. o. m. 2. mai.

Jallas stállu – Iŋgor Ántte Áilu Gaup

Áilloš og Samisk Nasjonalteater viser barneforestillingen “Jallas stállu” (Den dumme stalloen) fra og med 2. mai. Første forestilling var i Atla den onsdagen, nå er den klar til å bli vist forskjellige steder. Den kan settes opp på de fleste type lokaler.

Jallas stállu – Iŋgor Ántte Áilu Gaup, Bernt Morten Bongo

Med lavvoen oppe, en kiste full av saker og ting, forteller og spiller og viser Iŋgor Ántte Áilu Gaup, eller Áilloš, Jallas Stálu (Den dumme stalloen) forestillingen til de yngste og det samtidig mens han maler et bilde knyttet til fortelling. Lavvoen og sakene og tingene han bruker i forestillingen tar han lett med seg og setter opp der barn ønsker å høre og se denne interessante og spennende fortellingen. Forestilling passer til barn i aldersmessig sånn rundt 4 til 8 år og den varer i ca et kvarter.

Bernt Morten Bongo står for ide og design av forestillingens scenografi. Her sammen med skuespilleren og forfatteren Iŋgor Ántte Áilu Gaup, under forberedelsene til forestilling.

Her kan man lese mer om forestillingen.

Jallas stállu – Iŋgor Ántte Áilu Gaup