Seks ganger har vårflommen nådd teaterscenen siden teatret startet opp for 37 år siden. Og nå går det jammen mot en syvende gang, nå som teatret straks er klar med Giđđadulvi (Vårflom). Så da er da bare å dra på seg gummistøvlene og gjøre seg klar for humoristisk, satirisk og løssluppen teater i revyform som med sin fokus på aktualiteter sparker opp, hit og litt dit.

Giđđadulvi VII

Prøv å forestill deg hvordan det hadde vært å bo i Hammerfest hvor det er gangavstand til sykehuset? Du slipper å ligge 5 timer i en ambulanse. Eller enda verre; bli stående fast i snøstorm på Sennalandet og der få fjernet blindtarmen.  Ja, da er det bedre å bo i Hammerfest og få seg en real blindtarmbetennelse der! 

Rolf Degerlund, Knut Nærum

Om ikke lenge får du muligheten til å høre, og ikke minst se, om dette og mer når Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš presenterer den syvende Giđđadulvi-revyen som humoristen og forfatteren Knut Nærum har skrevet tekstene til. Gjør klar for humoristisk, satirisk og løssluppen teater i revyform som med sine fokus på aktualiteter sparker opp, hit og litt dit. Teatersjef Rolf Degerlund står for regien.

I denne syvende utgaven av Giđđadulvi (Vårflom) får vi – som i tidligere utgaver – oppleve forskjellige og aktuelle hverdagslige utfordringer; som de aller fleste har hørt om eller har opplevd.

Urpremiere: 27.april på Alfreds Kro – Kautokeino. Etter det drar forestillingen på turne og besøker følgende steder utover mai måned: Alta – Manndalen – Tromsø – Utsjok – Tana – Oslo – Lakselv – Karasjok

Mer info, se her.

Bilder fra manus-workshop, tekstforfatter Nærum sammen med skuespillerne og instruktør og musiker: