Skuespiller Eila Ballovara Varsi leser her sin siste bokberetning, siste gang i alle fall for denne gang. Og som tidligere, et eventyr fra J. Qvigstads samling av eventyr fra Sápmi, og denne gangen handler det om en gutt som sammen med reven redder en prins.

Skuespiller Eila Ballovara Varsi leser her for siste gang, i allefall for denne gang, et eventyr i teatrets pågående serie med boklesing. Eventyret heter Gutten og reven som reddet en prins, denne har Rawdna Carita Eira tilpasset og Britt Inga Vars har fått den over til samisk.

Som tidligere, så er dette eventyret også hentet fra J. Qvigstads samling av eventyr og beretninger i Sápmi, og som det ofte framkommer av samlingen, et eventyr fortalt av Efraim Pedersen til Qvigstad (her er bilde av Efraim Pedersen, fra Norsk Folkeminnesamling). Her kan man lese om J. Qvigstad, og Senter for nordlige folk har også en informasjon om han på sitt nettsted. Her er Qvigstads samlinger å lese på nett (Nasjonalbiblioteket). Eila Ballovara Varsi har i et par år vært midlertidig ansatt på teatret, nå holder hun på med en teaterutdanning.

Fortellingens varighet er ca 18 min, og er på nordsamisk. Passer bra til barn, og forsåvidt til alle andre.