Etter premieren 9. oktober har cabareten «Boahtte geassi» (Neste sommer) gått for mer eller mindre fulle hus for et begeistret publikum i Kautokeino, Tana og Karasjok, til stor glede for teatret og trioen på scenen. Nå gjenstår Tromø, Alta og avslutningen hjemme i Guovdageaidnu.

Roger Ludvigsen, Egil Keskitalo, Nils Henrik Buljo

Etter premieren 9. oktober har cabareten «Boahtte geassi» (Neste sommer) gått for mer eller mindre fulle hus for et begeistret publikum i Kautokeino, Tana og Karasjok, til stor glede for teatret og ikke minst den morsomme og musikalske trioen på scenen. Nå gjenstår Tromø, Alta og avslutningen hjemme i Guovdageaidnu.

Alta, Tromsø og avslutningen i Guovdageaidnu

Nå går turen videre til Alta (24.10.) og Tromsø (31.10) før det hele avrundes hjemme i Kautokeino i begynnelsen av november. Her ser man hvor og når. Med trioen Roger Ludvigsen, Egil Keskitalo og Nils Henrik “Nicko” Buljo byr Det samiske nasjonalteatret Beaivváš på herlig satire og gode gamle, og ikke minst, kjente låter som spenner fra AC/DC til Tanabreddens ungdom!

Absolutt godkjent

Også Altapostens anmelder lot seg begeistre, og kaster en sekser på terningen for “Boahtte geassi”: «Innimellom musikken, så ble man servert små skråblikk og satirer over aktuelle hendelser både i Sápmi og det store utland. I det store og hele fikk man siktet kornet på mye aktuelle hendelser med lun humor, der ting ble konstatert med glimt i øyet og ingen direkte kritikk av noen. Slik en cabaret skal være. De nevnte herrer er tilnærmet A-laget til det samiske teateret og innehar stor rutine samtidig som de utfyller hverandre godt. Alle dyktige musikalsk, men også gode skuespillere, der Roger også har sin måte å fylle det morsomme inntrykket som spilles fra scenen, tross minimal erfaring som skuespiller. Publikum storkoste seg og latteren runget på de rette steder. Stemningen var til tider veldig høy og man merket en god kontakt mellom scenen og folket i salen. Dette betyr at Egil Keskitalo og hans kolleger har lykkes med balansegangen og fått til et stykke som vil favne bredt fra de yngre til de eldre. Det synges på samisk og engelsk og mye av dialogen er på samisk, men stykket hviler mye på musikken og dialogene er også på norsk og engelsk og passer derfor for de aller fleste. Terningkast 6! Anbefales!»

Egil Keskitalo

Dáppe eanet dieđut ja govat viežžamis.