Onsdag 10.desember viser Beaivváš forestillingen “The Sound of Sápmi” med Egil Keskitalo, til støtte for Mama Sara Education Foundations arbeid med å bygge skolebygg i et området hvor skole og skolegang langt i fra er noen selvfølge.

Onsdag 10.desember viser Beaivváš forestillingen “The Sound of Sápmi” med Egil Keskitalo, til støtte for Mama Sara Education Foundations arbeid med å bygge skolebygg  i et området hvor skole og skolegang langt i fra er noen selvfølge.

Beaivváš har også invitert bedrifter og institusjoner i Kautokeino til å bidra, sammen med Beaivváš, med noen kroner til arbeidet med å bygge skolebygg. Dette er skolebygg for barn og unge i masaisamfunnet i Tanzania, nærmere bestemt i et område som heter Loliondo, som ligger i/ved det mer kjente området som heter Serengeti. Pengene som kommer inn vil bli gitt hjelpeorganisasjon Mama Sara Education Foundation, som igjen i sin tur kommer til å sørge for at pengene i sin helhet går til det konkrete arbeidet. Organisasjonen har som policy at alle innsamlede midler skal brukes til hjelpearbeid (her er bilde fra sist høst, som viser skolebygninger som har kommet opp på noen år, bildekred. Mama Sara).

I mangel av Skábmačuovggas

Siden 2009 har Beaivváš i samarbeid med Kautokeino Kulturskole og Dimitri Joavku støttet skolebyggprosjektet gjennom den årlige førjulsforestillingen “Skábmačuovggas”. I år arrangeres ikke “Skábmačuovggas” av ulike grunner, men man vil gjerne fortsette å bidra til skolebyggprosjektet – så i år vises forestillingen “The Sound of Sápmi” den 10. Desember, kl. 19:00 på Kulturhuset, der alle billettinntekter går til Mama Sara Education Foundation.  Siden 2009 er det blitt samlet over 80 000 kr. til skolebyggarbeidet.

Bedrifter og institusjoner bidrar også

Beaivváš har altså utfordret og oppfordret bedrifter og institusjoner i Kautokeino til å bli med og da til å bidra med 20 kr pr. solgte billett – i tillegg til at Beaivváš gir alle billettinntekter fra forestillingen til prosjektet – som en støtte fra folk til folk, kr. 100,- pr billett. I salen er det plass til 140.  «I verste fall»/«i beste fall», må /kan hver bedrift/institusjon betale på det meste kr. 2800,- (20 kr. x 140) og sammen med maksimal billettinntekt på kr. 14 000,- så blir det en bra sum – dvs., hvis det blir fullt og f.eks. 10 bedrifter/institusjoner er med, så får vi følgende regnestykke: 14000+(20x140x10)=42 000 kr..

Bedrifter og institusjoner som hittil har sagt ja til å bli med er listet nedenfor – vi oppfordrer fortsatt flere til å bli med (ta kontakt med Beaivváš på telefon 78 48 44 60 hverdager mellom kl. 09:00-15:00 eller e-post beaivvas@beaivvas.no):

Samisk høgskole
Rema 1000
Maritex
Kauto Maskin
Freda
Juhls Silvergallery
Statoil Kautokeino
Thon Hotels Kautokeino
GLR
Esso Kautokeino
Abanti Design
Susanne Foto AS
(Beaivváš)

Dersom flere ønsker å være med å bidra så ta gjerne kontakt med oss på mail til; beaivvas@beaivvas.no, eller ring 78 48 44 60 hverdager mellom kl. 09:00-15:00.

The Sound of Sápmi

Forestillingen i korte trekk: Egil Keskitalos musikalske enmanns-show tar oss med på en humoristisk reise gjennom samisk musikkhistorie – på Sápmis skrå bredder. På turen svinger vi innom de fleste samiske artistene som har stått på en scene gjennom de siste 50 år. Skuespiller/musiker: Egil Keskitalo Manus: Egil Keskitalo & Sara Margrethe Oskal Regi: Sara Margrethe Oskal. Språk: samisk. Varighet: ca 50 min (bilde her til venstre, Egil Keskitalo under opprigg til forestilling, fotokred. Mienna/Beaivváš).