Hvert år tildeler Det samiske nasjonalteatrets vertskommune, Guovdageainnu/Kautokeino kommune, en kulturpris og årets vinner er skuespiller på teatret, Egil Keskitalo. Overrekkelsen av prisen skjedde i en lávvu, på den Samiske nasjonaldagen.

Egil Keskitalo, Narukami, 1991 (lav kvalitet, skann fra program). Govven/foto Harry Johansen

Hvert år tildeler Det samiske nasjonalteatrets vertskommune, Guovdageainnu/Kautokeino kommune, en kulturpris til en verdig kulturpersonlighet i kommunen. Og årets vinner er en veteran på teatret, er verdig sådan, skuespiller Egil Keskitalo. Overrekkelsen av prisen skjedde i en lávvu, på samisk nasjonaldag, her video nedenfor som viser det hele, der prisen overrekkes av varaordfører i kommunen, Isak Ole Hætta (bilde er misvisende, men klikk for avspill, og videoen starter fra rett sted).

Egil har mer eller mindre vært skuespiller på teatret siden 1991, f.o.m. i stykket Narukami, som forteller. Han har som musiker vært innom teatret siden 80-tallet. Han er nå en av de fire fast ansatte skuespillerne på Det samiske nasjonalteatret, Beaivváš. Neste gang Egil er å se på scenen i en Beaivváš forestilling, er f.o.m. 5. mars, i Koke bjørn stykket.

Han nåværende arbeidsgiver, Beaivváš, har også blitt tildelt Guovdageaidnu kommunes kulturpris, i 1993 fikk teatret denne prisen. Og hans avdøde far Lauri Keskitalo (1914-1989) har også fått samme pris, som den første i kommunen noensinne, i 1986.

Her har vi Egil i noen utvalgte forestillinger siden 90-tallet.