Ante SiriHaukur J. Gunnarsson, Nils Rune UtsiÁnte Siri, som til daglig jobber som informasjonskonsulent på Samisk høgskole, kunne ikke si nei til et slikt tilbud: “Det var en ære å bli spurt! Wow, tenkte jeg, dette må jeg bare bli med på. Har fulgt Beaivváš i mange år som publikummer, har da i det små tenkt tanken på hvordan det ville vært å selv stå på scenen. Og nå har jeg den muligheten”. Det nærmeste Ánte har vært teater, var som barne-TV onkel, i NRK Sápmi, der han i flere år var med på å gjøre den samiske barne-TV tilbudet til en fornøyelse for barna. Igjennom TV-arbeidet oppdaget han gleden ved å være skuespiller. «Vi skal jo gjøre en grøsser, det gjorde valget ennå enklere og nå, etter å ha vært med på første felles manuslesing og påfølgende diskusjoner rundt det, så gleder jeg meg masse». I forestillingen spiller han Mihkkal, en av de unge som på Blair-Witch-Project vis virkelig får oppleve mye uhygge. Foto: Ánte Siri, Haukur J. Gunnarsson og Nils Rune Utsi (Mienna/Beaivváš)

Nils Rune Utsi, alias rapperen Slincraze, stemmer i med Ánte Siri. Og tillegger gjerne at han som rapper kommer til å få nytte av denne utfordringen som han nå har tatt på seg. «Jeg ønsker å kunne anses som en multikunstner, dette oppdraget hjelper helt klart på», sier Utsi, som i disse dager er opptatt med «musikkvideo-kunsten», da som rapperen SlinCraze. I Silbajávri/Sølvvannet bekler han rollen som Jovsset, som har en karakterkode som Nils Rune føler han har funnet ut av: “Jovsset er en person som er usikker, og kanskje også redd, på forskjellige saker, men skjuler det så godt som mulig med å vitse det bort”.

Elle Máijá TailfeathersElle-Máijá Tailfeathers er fra Kanada, har både samisk og blackfoot-indiansk bakgrunn. I Silbajávri/Sølvvannet spiller hun Katja, den av de 4 unge som kanskje ikke har helt rent mel i posen hva gjelder saker som hun har gjort tidligere i området rundt Silbajávri. Elle-Máija debuterer på Beaivváš og forøvirg på denne siden av Atlantern i teatersammenheng.Foto til høyre: Elle-Máijá Tailfeathers (privat).

Ingá Márjá SarreIngá Márjá Sarre er en av disse 4 unge, men er ikke en Beaivváš debutant, har gjort flere forestillinger hos Beaivváš, den siste var den samiske versjonen av Of Mice and Men, Sáhpánat ja olbmot (her avbildet i nevnte forestilling). Hun spiller Mia, som det kanskje ikke går så bra med, der oppe ved Silbajávri. Foto til høyre: Ingá Márjá Sarre (Foto:Marit Anna Evanger)

Anitta Suikkari, på Beaivváš sist sett i forestillingen Giddagasas/Prison. I forestillingen spiller hun den ikke særlig hyggelige, kanskje mer uhyggelig, Sirina.

Beaivváš sin faste skuespiller Mary Sarre spiller Marja, et gufs fra fortiden.

Egil Keskitalo, som også er fast på huset, spiller Šombbar-Esko, som på scenen oftest kommer til å bli sett med en blodig øks i handa… 

Ensemblet, alleDet må jo også nevnes at man har fått meg seg også andre dyktige personer med i produksjonen, man kan f.eks. nevne en av de mest anerkjente scenografene i Norge, Jon Kristian Alsaker og komponisten i forestillingen er Håvard Lund. Ellers er følgende ikke så ukjente personer også involvert: Dramatiker Rawdna Carita Eira, instruktør Haukur J. Gunnarsson, kostymedesign Berit Marit Hætta og lysdesign Øystein Heitmann. I bildet ser man de fleste som er involvert.