En samisk musikal av Nils Gaup

Dette er det gamle sagnet “Gutten som terget nordlyset” i modernisert versjon, og er historien om en jente som må gjennom en mytisk reise for å finne lillebroren som ble tatt av Nordlyset.

Det hele starter hjemme hos en helt vanlig familie anno 2020, med mor, far, datter og lillebror. Jenta blir sendt ut for å hente hjem lillebroren, og når de er på vei hjem i vintermørket, bestemmer lillebroren seg for å erte nordlyset. Han har nemlig hørt at noe vil skje hvis man gjør det. Jenta tror at dette bare er gammel overtro, og gjør ingenting for å hindre ham i å erte Nordlyset og ja, det merkelige skjer: Nordlyset flammer voldsomt til og rykker gutten opp til seg, han blir borte, og ingen tror på jenta når hun forteller hva som skjedde. Men bestefar husker fremdeles hva de gamle fortalte da han var liten. Jenta må gjennomføre en gåtefull reise for å finne ut hvordan man kommer seg opp til Nordlyset.

Urpremiere 8.10.2021, Guovdageaidnu
Scenespråk: Nordsamisk

Av: Nils Gaup
Dramaturg: Knut Walle
Instruktør: Nils Gaup
Koreograf: Marte Fjellheim Sarre
Komponist: Roger Ludvigsen
Scenograf: Ole Thomas Nilut
Kostymedesign: Sara Ellen Anne Buljo Eira
Lysdesign: Øystein Heitmann
Maskedesign: VBA
Video/film: Andreas Ausland
Skuespillere: Marte Fjellheim Sarre, Elin Kristina Oskal, Nils Henrik Buljo, Egil Keskitalo, Iŋgor Ántte Áilu Gaup, Mary Sarre