Skuespiller Mary Sarre kan med sin tredje fortelling, Heavdni gádju guokte máná (Edderkoppen redder to barn), avslutte den nåværende boklesingsrekka til teatret, som ble påbegynt våren 2020. Fortellingen skal være rimelig kjent for mange, den er, som Sarre også sier i sin lesing, blitt fortalt fra generasjon til generasjon, fra gammelt av.

Skuespiller Mary Sarre leser her eventyret «Heavdni gádju guokte máná” (Edderkoppen redder menneskeliv). Dette er hennes tredje og siste fortelling i boklesingsrekka som teatret begynte med våren 2020, og med denne avslutter hun da også denne boklesingsrekka. Denne fortellingen, og ellers mange av de andre fortellingene og eventyrene fra boklesingsrekka, kommer til å være tilgjengelig framover på teatret nettside. Fortellingen som hun leser kommer fra bøker hvis mange av de andre er hentet fra, nemlig Jus Qvigstads bøker, «Lappiske eventyr og sagn». Og som på en måte også mer eller mindre har vært «en rød tråd» i det hele, Rawdna Carita Eira har tilpasset fortellingen for lesing, og Britt Inga Vars har oversatt til samisk.

Fortellingen er på omtrent 14 minutter og er som alle de andre før dette, på nordsamisk. Vi ønsker deg/dere en fin bokstund!