Da er “Hevn” et faktum; F.o.m. fredag 7. Oktober t.o.m. 16. November vises Sven Henriksens nyskrevne stykke Hevn (Mávssaheapmi) vidt og bredt i Sápmi. Det hele starter i Guovdageaidnu, turnéen avsluttes i Oslo. Forestillingen besøker 18 forskjellige steder i Norge, Finland og Sverige, på de stedene blir det totalt vist 27 forestillinger, noen skoleforestillinger men de fleste som åpne forestillinger.

Anitta Suikkari, Áilloš
Anitta Suikkari, Áilloš

Fredag 7. oktober vises Sven Henriksens nyskrevne stykke, Hevn (Mávssaheapmi) for aller første gang. Urpremieren er på teatrets hjemsted, Guovdageaidnu, her blir den viste noen ganger før turnépremiere i Karasjok. Der vises den ett par ganger, etter det går turen i Nord-Norge, -Finland og –Sverige. Turen går da videre innom sørsamiske område i Norge og da tilslutt til Oslo, der det hele avsluttes, med 2 forstillinger 15. og 16. november.

Ingá Márjá Sarre, Anja Saiva Bongo Bjørnstad
Ingá Márjá Sarre, Anja Saiva Bongo Bjørnstad

Til sammen blir forestillingen vist 27 ganger, på 18 forskjellige steder. En mindre del av disse er skoleforestillinger, de fleste, 22 forestillinger, er «vanlige» åpne, kveldsforestillinger.

Velkommen til Hevn, her ser du hvor og når. Billettsalget er tilgjengelig her.

Klikk lenke nedenfor for å vite mer om det som surrer og går t.o.m. medio november, eller ta en titt på forestillingens programblad.

Dette er Hevn/Mávssaheapmi.