Ta din verste hyttefest og gang den med 10! Velkommen til Himmelrik; En hytte på vidda… Tre par… Badestamp… Og altfor mye sprit… Var det egentlig en god idé med re-union i år? Møt skuespillerne på Beaivváš i en crazy, sexy og kjapp komedie – fortalt på en måte du aldri har opplevd før.

Fasader står for fall, maktkamp og gammel kjærlighet ruster aldri – eller gjør den det? Hva er bedrageri og hva er virkelighet? Og hvem skal man tro på? Bak de kjekke og kjappe bemerkningene med «kule» engelske ord, aner man personen langt der inni maska, et sted. Spillet er satt, hvor dum kan man bli?

Himmelrik er schizofren, også i scenerommet. En akt spilles på terrassen utenfor hytta, «ute» og den andre inne i hytta og heter selvfølgelig, «inne». Aktene spilles samtidig og parallelt. I pausen bytter publikum plass, de som var «ute», går «inn» og omvendt. Hva man ser først betyr faktisk ingen ting.

  • Av: Árni Ibsen
  • Instruktør: Frank Jørstad
  • Til samisk: John Anders Sikku
  • Scenografi og kostyme: Nora Furuholmen
  • Lysdesign: Anders Elfvén
  • Skuespillere: Mary Sarre, Egil Keskitalo, Ida Løken, Áilloš, Anitta Suikkari, Nils Henrik Buljo

Premiere: 1. Mars, Kautokeino/Guovdageaidnu, 2013

Varighet: 2 timer med pause.

Ytterligere informason om forestillingen, se på forestillingens program (web-kvalitet).

Infoark til forestillingen, med turneliste/Diehtočálus čájálmasa birra oktan mátki

Som en kuriositet: Video av forestillingen 10000 % fortere enn i virkeligheten (på Youtube, varighet litt over 1 min.)

Til pressen, andre: Ved bruk av bilder krediters fotograf Aslak Mikal MIenna (bildene er i presskvalitet når bildet klikkes på).