Påska i Guovdageaidnu (Kautokeino) byr som alltid på mange kulturelle opplevelser, også gode teateropplevelser. “Dá lean mun”/”This is me” er først ute, og det hele toppes med “Haugtussa” med TV-serieaktuelle Ane Dahl Torp på scenen.

Ane Dahl Torp “Haugtussa”
Nils Rune Utsi “This is me”/”Dá lean mun”

Påska i Guovdageaidnu (Kautokeino) byr som alltid på mange kulturelle opplevelser, også gode teateropplevelser, i år i form av to teaterstykker, fordelt på tre forestillinger. På skjærtorsdag vises den samiske versjon av “Dá lean mun”/”This is me” og på langfredag den norskspråklige versjonen. Forestillingen, som ble vist første gang høsten 2017 og ble tatt godt imot av publikum, setter fokus på mobbing og det er Nils Rune Utsi som fronter forestillingen fra scenen sammen med Mary Sarre og Anja Saiva Bongo Bjørnstad. Med seg har man også musiker Roger Ludvigsen.

Foto: Dag Jensen/Det Norske Teatret
Sjur Miljeteig “Haugtussa”

Og på søndag 1. Påskedag avsluttes og toppes årets teaterpåske med gjestespillet “Haugtussa” fra Det Norske Teatret og på scenen står en av Norges mest kjente skuespiller og også nå TV-serieaktuelle Ane Dahl Torp (Heimebane). I forestillingen, som bygger på Arne Garborgs tekster og som skuespilleren selv har skrevet for scenen, møter vi  synske Veslemøy, som ser gjenferd og huldrer og hele underverdenen. I en artikkel i Bergensavisen beskrives forestillingen som en “spøkelseshistorie for voksne”. På lik linje med “Dá lean mun”/”This is me”, så blir skuespillet støttet opp med levende musikk fra trompetisten Sjur Miljeteig. Forestillingen ble vist første gang i 2013 og har siden da fått mange gode anmeldelser, bl. a. fra VG.

Billetter til begge forestillingene kan kjøpes her.