Både instruktør og forfatter og nær sagt alle involverte var tilstede når Det samiske nasjonalteatret for alvor satt i gang produksjonen av Human Zoo.

Bård Lie Thorbjørnsen, Rolf Degerlund, Kathrine Nedrejord

Teaterhøsten har nå full fokus hos Det samiske nasjonalteatret Beaivváš og med det produksjonen som står “først i køen”, nemlig Human Zoo.  I dag mandag 12.8. hadde da også de fleste i produksjonen samlet seg, deriblant instruktør Bård Lie Thorbjørnsen og forfatter Kathrine Nedrejord. Mens Nedrejord gjør sin første jobb for Beaivváš, så er dette fjerde gang Thorbjørnsen er innom. Det var da også Nedrejords jobb som ble viet stor del av dagens samling, med høytlesning av manus.


Instruktøren gjør alt

Bård Lie Thorbjørnsen gjorde sin “debut” hos Det samiske nasjonalteatret i 2011, da som scenograf og kostymedesigner i stykket “Sangen fra Rotsundet” og det samme i Skoavdnji i 2015, og scenografien i Snøfrid (sammen med Maja Von Hanno) i 2018. Og nå i Human Zoo, gjør “alt”; Han har regien, og så gjør han like godt design på scenografi og kostyme. “Jeg trives veldig godt hos Beaivváš, her er det godt å jobbe”, sier Thorbjørnsen, som med regioppgaven i Human Zoo instruerer et teaterstykke for andre gang. Første regijobb hadde han på Nordland Teater, i stykket «Fuglane», tidligere i år, også da gjorde han «alt».

Dette er Human Zoo.


Human zoo, vuosttaš buvttadusčoahkkin/først produksjonmøte