Johan Turi stykket som Det Samiske Nasjonalteatret hadde i 2017 settes opp igjen, men ikke i Sápmi. Stykket settes opp i Frankfurt, der stykket vises en måned.

Iŋgor Ántte Áilu Gaup, Egil Keskitalo, Ingá Márjá Sarre. Govven/Foto: Johan Mathis Gaup

I 2017 produserte og viste Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš Johan Turi stykket, da hadde den bl. a. en lengre turnê i Sápmi. Nå to år senere settes Johan Turi igjen på scenen, men denne gang ikke i Sápmi; Det Samiske Nasjonalteatret er invitert til Frankfurt, i en måneds tid. Johan Turi stykkets premiere i Tyskalnd er 12. oktober, etter det blir det 23 forestillinger, med siste forestilling den 9. november.

In english
auf Deutsch

Samarbeid

Frankfurt-forestillingene gjennomføres i et samarbeid med Museum Angewandte Kunst. I forbindelse med at Norge er gjesteland under den store bokmessen i Frankfurt 2019 gjør Museum Angewandte Kunst et prosjekt de kaller “House of Norway” med fokus på kulturutveksling mellom Norge og Tyskland, og med et særlig fokus på samisk kunst og kultur.

Johan Turi stykket

De som har skrevet stykket er Harald Gaski og Gunnar Gjengset, Frank Jørstad har hatt regien. Skuespillere i stykket er Iŋgor Ántte Áilu Gaup, Ingá Márjá Sarre og Egil Keskitalo. Her kan du ytterlig info om stykket. Velkommn på Johan Turi, i Tyskland…

Iŋgor Ántte Ailu Gaup. govven/Foto: Johan Mathis Gaup