Det Samiske Nasjonalteatrets joikekonsertforestilling Juoiggas! har siden urpremieren dratt til seg mye folk. Men nå begynner turnélista til denne populære forestillingen ubønnhørlig å nærme seg slutten.

Áilloš, Egil Keskitalo,Nils Henrik Buljo (foto: Aslak Mikal Mienna)

Det Samiske Nasjonalteatrets joikekonsertforestilling Juoiggas! hadde en veldig bra start på sin forestillingsrekke både hva gjelder mottakelse og publikumstall. Både urpremieren og andre forestilling ble vist på Riksscenen i Oslo, i midten av januar, begge var full av folk og folk likte virkelig det de så og hørte. Og nå ca en måned etterpå ser vi at det som skjedde i Oslo ikke var en tilfeldighet, forestillingen har nemlig siden da dratt mye folk så og si på alle steder den har vært på. Scenekunst.no’ anmeldelse kan jo være med og forklare hvorfor Juioggas! er interessant for mange.

Roger Ludvigsen, Mary Sarre, Egil Keskitalo (Jakop Janssønn), Nils Henrik Buljo, Áilloš, Svein Schultz (foto: Aslak Mikal Mienna)

Snart slutt

Joikekonsertforestillingen Juoiggas! har underholdt over det ganske Sápmi. Juoiggas! har siden starten i Oslo vært innom Trondheim og etter det mange steder i Nord-Norge. I disse dager (midten av februar) kommer forestillingen å besøke joike- og teaterinteresserte i Anár/Inari på finsk side, øst i Kirkenes, og da på svensk side med Johkamohki og Giron, før da det hele stopper opp, om man vil det eller ikke, i Guovdageaidnu/Kautokeino med to forestillinger den 21. og 22. Februar. Her ser du hvor den har vært og hvor den ennå er å se, i detalj – ser kan du også lese om forestillingen.

Bilder fra forestillingen (foto: Aslak Mikal Mienna)