Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš avsluttet turnéen til joikekonsertforestillingen Juoiggas! hjemme i Kautokeino/Guovdageaidnu med to forestillinger. Og som ellers på turnéen, så tiltrakk og underhold konsertforestillingen også godt i Kautokeino.

Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš avsluttet turnéen til joikekonsertforestillingen Juoiggas! hjemme i Kautokeino/Guovdageaidnu med to forestillinger. Og som ellers på turnéen, så tiltrakk og underholdt konsertforestillingen også godt i Kautokeino.

Teatersjef Rolf Degerlund, som også hadde hatt regien på denne populære joikekonsertforestillingen, takket de som har gjennomført den ganske så omfattende turnéen for teatret, vidt og bred i Sápmi, siden det hele startet i Oslo, i midten av januar.

Skuespillere og joikere som har vært på turné med Juoiggas! har vært Nils Henrik Buljo, Mary Sarre, Iŋgor Ántte Áillu Gaup og Egil Keskitalo, sammen med musikerne Roger Ludvigsen, Jakop Janssønn og Svein Schultz – Anderas Fliflet tok forøvrig plassen til Schultz f. o. m. forestillingen i Tana. Teknikere på tur har vært Olav Johan Eira og Sami Kultima, mens turnéleder og inspisient har vært Rawdna Carita Eira.

Her kan du lese om det som en gang var.

 Her en videosnutt som viser hvordan det hele tok slutt.