Nå gleder vi oss til årets fjerde urpremiere! Den 6. september er vi klar med forestillingen "Johan Turi". Stykket er skrevet av Harald Gaski og Gunnar Gjengset, og bearbeidet av instruktør Frank Jørstad i samarbeid med Kristian Lykkeslet Strømskag. Urpremieren finner sted på Det Norske Teatret i Oslo, og etter forestillingene i hovedstaden er forestillingen på turne til midten av oktober. Siste forestilling vil være i Kautokeino 18. oktober.

“Johan Turi” er en fortelling om hvordan et møte kan endre et liv, og hvordan en bok kan endre synet på et helt folk.Turi har en drøm om å gi ut en bok som forklarer samenes liv, og gjennom den gi myndighetene kunnskap om samenes levesett, og kanskje påvirke styresmaktene til å endre sitt syn på samenes livsførsel.

Johan Turi er en forestilling om tilblivelsen av en bok, en forestilling om drømmer, fristelse, tvil, forføring og anger.

På en togreise treffer Johan Turi konsernsjef Hjalmar Lundbohm fra Kiruna. På samme reise dukker den danske kunstneren og forskeren Emilie Demant opp. Vil de hjelpe ham?

Skuespillere: Iŋgor Ántte Áilu Gaup (Johan Turi), Ingá Márjá Sarre (Emilie Demant), Egil Keskitalo (Hjalmar Lundbohm)

Instruktør: Frank Jørstad.  Scenografi/Kostymer: Even Børsum. T-shirts: Stoorstålka. Lysdesign: Øystein Heitmann. Komponist: Johan Eriksson Degerlund. Joikene er komponert av Áilloš.

Foto: Johan Mathis Gaup

Turnérute