Koke bjørn forestillingen endte til slutt som en uteforestilling og er da altså blitt vist ute siden urpremieren. Og den siste forestillingen er nå vist, på langfredag i Guovdageaidnu.

Jacob Hultcrantz, Eila Ballovara Varsi, Anitta Suikkari, Nils Henrik Buljo, Iŋgor Ántte Áilu Gaup, Mary Sarre, Emil Karlsen, Egil Keskitalo, Marte Fjellheim Sarre, Paul Ottar Haga (ensemblet Guovžža vuoššat)

I fjor startet arbeidet med å lage forestillingen Koke bjørn, planen var da at den skulle bli produsert som man vanligvis gjør. Det betyr at den skulle bli vist som på ulike spillelokaler, ganske så vidt og bredt både på norsk-, finsk- og svensk side. Som man altså vanligvis gjør. Men lite har blitt gjort og gjennomført på en vanlig måte, nå over et år. Pga av korona, selvfølgelig, er mye blitt endret på, utsatt og til og med avlyst. Koke bjørn forestillingen ble ingen unntak. Den ble jo for så vidt produsert, men altså endte opp med å bli en uteforestilling, med en kort turnerute, kun i nærområdet.

Nils Henrik Buljo, Paul Ottar Haga (Guovžža vuoššat)

Kort men godt

Urpremieren var ute på bygde- og museumstunet i Guovdageaidnu, 5 mars. Til sammen har den blitt vist 13 ganger, som åpne kveldsforestillinger, men også som en skoleforestilling. Den er også blitt vist i Alta, Tana og Karasjok. Siste forestilling ble vist i Guovdageaidnu på langfredag. Pga været ble en forestilling i Polmak i Tana avlyst, mens man i Guovdageaidnu måtte utsette en forestilling. Alle forestillinger var utsolgt, men på en annen side, det var ingen problem å fylle opp setene, fordi man kun kunne slippe inn 100 og f.o.m. forestillingen i Karasjok (fra den 26.3.) bare kunne slippe inn 50. Selvfølgelig pga korona.

Forestillingen har fått god mottakelse blant både publikum og presse.  

Forestillingen har vært i regi av Leif Stinnerbom (Jimmy Meurling var regiassistent) og det hele bygger på Mikael Niemis bok Koka björn. Både instruktør og forfatter skulle selvfølgelig komme og se forestillingen, men det satt korona en stopper for (begge er fra og bor i Sverige). Her er informasjon om uteforestillingen Koke bjørn.

Jakob Hultcrantz, Eila Ballovara Varsi , Nils Henrik Buljo, Anitta Suikkari, Egil Keskitalo (Guovžža vuoššat)