Koke bjørn (Guovžža vuoššat) forestillingen skulle ut på en større turné nå i vinter, der planen var at det hele skulle starte i Oslo med urpremiere i lokalene til samarbeidspart Det Norske Teatret med påfølgende forestillingsrekke vidt og bredt nordover. Men denne planen er nå lagt død, pga covid-19, men det hele blir nå erstattet med at Koke bjørn går over til å bli en uteforestilling med urpremiere i snø og mulige minusgrader 26. februar, i Guovdageaidnu, samt flere andre steder.

Akvarell av Mona Knutsdotter akvarealla

Teatret hadde planlagt en større turné med forestillingen Koke bjørn, med både åpne- og skoleforestillinger. Urpremieren var planlagt til Oslo, hos samarbeidspart Det Norske Teatret, på Samenes nasjonaldag. Og etter det var det meningen at forestillingen skulle ta turen nordover med en forestillingsrekke som skulle gå til etter påsken. Men, dette har nå teatret avlyst, nå noen måneder før det hele skulle ta av, rett og slett fordi den pågående pandemien skaper og gir for stor usikkerhet og bekymringer. Man frykter at smitten når de ansatte på turne, og at man på sin turne fra sted til sted også ender opp med å smitte publikum og andre.

Uteforestilling flere steder

Teatret har derfor bestemt seg for å vise forestillingen ute, som en uteforestilling, og mer lokalt. Urpremieren er flyttet fra 6. februar til 26. februar og til Kautokeino bygdetun (Guovdageainnu gilišillju).

  • Guovdageaidnu 26.2. og 27.2.
  • Karasjok 5.3. og 6.3.
  • Alta 12.3. og 13.3.
  • Tana 19.3. og 20.3.
  • (og Tromsø 26.3. og 27.3, ikke 100% bekreftet)

Koke bjørn i et nøtteskall, se her!