Koke bjørn

Guovžža vuoššat plakatbilde
Guovžža vuoššat krediteringsliste

Forestillingens programblad, som forteller og forklarer «alt» om forestillingen.

Det er sommeren 1852 i bygda Kengis langt nord i Sverige. Prosten Lars Levi Læstadius’ åndelige vekkelse treffer samer og tornedalinger med uant kraft. Truffet blir også Jussi – en fortapt samegutt som prosten finner i grøftekanten, tar til seg og gir et navn. Samtidig forsvinner en tjenestejente, så en til, i de dype skogene. Folk drar ut for å jakte på den slagbjørnen som de antar herjer i sognet, men prosten frykter at det er en langt mer skremmende morder som er på ferde. Sammen med Jussi finner han spor av en ondskap som trenger seg stadig nærmere. 

«Koke bjørn» er en voldsom og sanselig fortelling om hvordan store begivenheter rammer en liten verden. Den er en drivende detektivfortelling om kulturkonflikter, undertrykkelse og en revolusjonær vekkelsesprest.

Sentrale personer i produksjonen

  • Av: Mikael Niemi
  • Manus & Instruktør: Leif Stinnerbom
  • Kostymedesigner: Inger Stinnerbom
  • Scenograf: Ole Thomas D. Nilut
  • Komponist & Musiker: Roger Ludvigsen
  • Joikkomponist & Joiker: Iŋgor Ántte Áilu Gaup
  • Koreograf og regiassistent: Jimmy Meurling
  • Lysdesigner: Øystein Heitmann, Hålogaland teater
  • Samisk oversettelse: Britt-Inga Vars
  • Skuespillere: Nils Henrik Buljo, Emil Karlsen, Mary Sarre, Marte Fjellheim Sarre, Iŋgor Ántte Áilu Gaup, Paul Ottar Haga, Eila Ballovara Varsi, Jakob Hultcrantz, Egil Keskitalo, Anitta Suikkari

Saker skrevet på beaivvas.no om forestilling

23.10.20 – Koke bjørn flytter ut
13.11.20 – Billetter sluppet til uteforestillingen som vises flere steder
20.11.20 – Uteforestillingen tar form
22.01.21 – Urpremieren flyttes i tid og forestillingsplan endres
23.02.21 – Snart klart for show
03.03.21 – Debuterer sammen med sin helt
10.03.21 – Vel gjennomført urpremiere
04.04.21 – Koke bjørn ble ferdig

Urpremiere 5.3.21 (OBS! Den skulle vises uka før, den 26.2., men datoen er altså flyttet til fredag 5.3.!) Bygdetunet i Guovdageaidnu/Kautokeino
I samarbeid med Det Norske Teatret og Hålogaland teater.

Vises ute, i Guovdageaidnu 5.3. og 6.3, Alta 12.3. og 13.3., Tana 19.3. og 20.3., Karasjok 26.3. og 27.3. Forestillingsrekka avsluttes i Guovdageaidnu, med to forestillinger, skjærtorsdag 1.4. og langfredag 2.4. (Karasjok skulle ha forestillinger den 5.3. og 6.3., men er altså flyttet til slutten av mars. Forestillingene i Tromsø som da skulle gå 26.3. og 27.3., er avlyst!)

Scenespråk: Nordsamisk, norsk og svensk og tornedalsfinsk. Varighet omtrent 80 min. Teatret mottar støtte fra Troms- og Finnmark og Nordland fylkeskommuner. Forestillingen vises også som skoleforestilling (også på video) i samarbeid med DKS Finnmark og Troms og DKS Oslo (også som film), film av forestillingen som brukes i denne sammenheng produseres av Andreas Ausland & co.

Teaser

Pressebilder

Fotograf Aslak Mikal Mienna, kreditering kreves ved bruk i pressen, til annet bruk kreves også tillatelse fra teatret.