Det Samiske Nasjonalteatrets forestilling Kvinnerommet høster lovord fra kritikere.

Anja Saiva Bongo Bjørnstad, Ánne Mággá Wigelius, Sarakka Gaup (foto: Per Heimly)

Det Samiske Nasjonalteatrets forestilling Kvinnerommet holder et høyt nivå jmf teateranmeldere. Publikum stemmer med.

Femmer

Den samiske avisen Ávvir ved anmelder Anne Gro Gaup, triller en femmer til stykket, og begrunner det hele slik: «”Helhetlig var stykket veldig bra og hadde gode poenger og bilder som refererte til virkeligheten. Scenen, scenografien, musikken og kostymene passet meget godt sammen i denne fortellingen» (fritt oversatt av teatret selv).

Nordlys ved anmelder Anki Gerhardsen synes Kvinnerommet fortjener en 4er, og begrunner bl. a. slik: «Mye fordi regissør Mette Brantzeg har gjort den dynamisk og uforutsigbar, den tar krappe svinger og favner bredt, men også fordi skuespillerne leverer godt.”

Aviser på svensk side av Sápmi, NSD og Västerbottens kuriren har også mye positivt å si om forestillingene, anmelder Jan Bergsten i NSD skriver bl. a. slik: «”Det är ett sympatiskt teaterstycke, välspelat av de tre kvinnorna. Språket på scen är nordsamiska och som svenskspråkig känner man en saknad över att inte kunna språket skådespelarna använder. Trots detta är vi nära schack matt efter det som hänt på det rutiga scengolvet.”

Anja Saiva Bongo Bjørnstad, Ánne Mággá Wigelius, Sarakka Gaup (foto: Per Heimly)

Fortsatt på tur

Juoiggas! forestillingen startet med urpremieren i Oslo og vil komme til å avslutte forestillingsrekka i Kautokeino. Kvinnerommet gjør det motsatt, der man hadde urpremiere i Kautokeino og der man avslutter det hele i Oslo. Her ser du hvordan reisen går, hvor den fortsatt er å se, før den avslutter i Oslo den 1. og 2. mars.