Ellos eatnu – Nullpunkt ble vist første gang tidlig i februar og siden da har forestillingen vært på turne, over to måneder. Nå er siste forestilling blitt vist, det skjedde i Guovdageaidnu i påsken, med en utsolgt sal skjærtorsdag. Under turneen har man opplevd noe koronatrøbbel, både i starten og midt ut i turneen, men i det hele har dette vært en lykket turne.

Mary Sarre, Iŋgor Ántte Áilu Gaup, Marte Fjellheim Sarre, Egil Keskitalo, Nils Henrik Buljo, Ellos eatnu. Govven/foto Aslak Mikal Mienna

Ellos eatnu – Nullpunkt hadde sin første forestilling i Tromsø den 8. februar og har siden da vært på turne helt til påsken, der den hadde sin siste forestilling i Guovdageaidnu og er dermed nå blitt ryddet bort for godt, for denne gang, i alle fall. Urpremieren skulle egentlig være i Alta den 4. Februar, men måtte pga koronasykdom avlyses. Planen var også at den skulle vises i Hammefest på Samisk nasjonaldag, men også her satt det elendig koranaviruset en stopper for det og det endte altså med at første forestilling og dermed urpremieren ble flyttet til Tromsø. De planlagte forestillingene som skulle være i Luleå og Rovaniemi, midt ut i turneen, måtte også dessverre avlyses, pga den samme årsaken som tidligere. Stykket har blitt vist som åpen og som skoleforestilling, totalt 34 ganger.

Ellos eatnu – Nullpunkt čájálmasmátkebusse, turnebuss – govven/foto Jan Cato Nilut

Forestillingene har hatt godt med folk på besøk, både her og der, så det var rimelig naturlig at den siste forestillingen noensinne, som ble vist i påsken i Guovdageaidnu, på skjærtorsdagen, var utsolgt. Også urpremieren i februar, som var på hovedscenen hos Hålogaland teater, Scene vest, var utsolgt.

Her kan du lese deg inn det som nå ikke er mer. Ellos eatnu, la elva leve!

Nils Henrik Buljo, Marte Fjellheim Sarre, Egil Keskitalo, Ellos eatnu. Govven/foto Aslak Mikal Mienna.