Konsert

Inga Juuso, Annbjørg Lien, Steinar Raknes, Rasch – Lien Rasch Juuso Raknes

Annbjørg Lien er en av Norges fremste innen felespill og har da også en lang og tung CV å vise til. Nå entrer hun «den samiske scenen», der hun for første gang får møte sitt motstykke innen joik, Inga Juuso. Et unikt, spennende og nytt musikalsk møte, som vil finne sted under Påskefestivalen i Kautokeino, er et faktum.

Les mer om dette

Annbjørg Lien har vært overalt med sitt prisbelønte felespill. Nå kommer hun til Kautokeino under årets Påskefestival og skal møte en annen storhet, nemlig Inga Juuso, som er en av de store innen joik. Langfredag 6. april vil publikum for første gang få oppleve dette spennende musikalske møtet i forbindelse med Påskefesivalen i Kautokeino. Begge ser fram til det. Annbjørg Lien er meget fornøyd med å få møte Juuso og sier da også at «Inga Juuso er en stor og sann kunstner som det blir veldig gledelig å samarbeide med». Men det å sette fela sammen med joiketoner, er kanskje ikke den største utfordringen hun har hatt: «Norsk folkemusikk og samisk musikk er som bror og søster».

Dette musikalske møtet som Beaivváš nå inviterer til, er på Thon Hotels Kautokeino. Men begge kommer til å ha hver sin del før «mestrenes møte». Det hele starter med felemester Lien som sammen med Bjørn Ole Rasch (kjent fra gruppa Orbina) presenterer materiale fra sin siste utgivelse “Come Home”, der trøorgel, vokal og fele gir oss musikk inspirert av norsk og internasjonal folkemusikk. Så går altså turen over til Kultur i Troms sin største eksportvare, Skáidi, eller Inga Juuso og Steinar Raknes, der de vil line opp sitt joik&bass reportoar med Americana-genre i bunn. Nytt er at Raknes nå også bidrar med vokal.

Begge duoene er kjent for å krysse sine musikalse grenser, denne kvelden blir altså ingen unntak i så måte; Kveldens store høydepunkt kommer på slutten, da duoene for første gang står sammen og fyrer løs med et forrykende utenomjordisk samspill mellom joik og fele, trøorgel og bass. Det hele skjer på Thon Hotels Kautokeino langfredag 6. april kl. 22:00

Konsertbilder

Fotograf Aslak Mikal Mienna, kreditering kreves ved bruk i pressen, til annet bruk kreves også tillatelse fra teatret.