Sámi Mánáid Teáhter gjester Det Samiske nasjonalteatret på Samisk nasjonaldag og viser sin egen forestilling “Lik meg”. Forestillingen vises på Kautokeino kulturhus 6. Februar kl. 18:00 og er gratis for alle.

Govven/foto:
Ayla Iselin Hætta isaksen

Tana kulturskoles Sámi Mánáid Teáhter gjester Det Samiske nasjonalteatret på Samisk nasjonaldag og viser sin egen “Lik meg” forestilling. “Lik meg” stykket er så aktuell som det bare går an å bli. Bl. a. det fortelles om stykket her

Forestillingen vises på Kulturhuset i Kautokeino på Samisk nasjonaldag, den 6. Februar kl. 18:00 og er gratis for alle.

Ti år siden sist

Det er hele 10 år siden sist, men endelig er Sámi Mánáid Teáhter fra Tana kulturskole tilbake på scenen i Guovdageaidnu, og det på selveste Samenes nasjonaldag – 6. februar! Da går teppet opp for Sámi Mánáid Teáhters nyeste forestilling «Liiko munnje – Lik meg» på kulturhuset i Guovdageaidnu.

«Alt foregår på internettet. Hva skjer med oss og våre tanker om vi ikke får tolke levende øyne framfor oss? Om vi ikke kan røre den vi snakker med, lukte? Om ingen ser deg? Ingen hører deg? Når mesteparten av mellommenneskelig interaksjon foregår gjennom en skjerm?»

Dette er hva forestillingen «Liiko munnje – Lik meg» tar for seg. Og med denne forestillingen har Sámi Mánáid Teáhter også laget en litt annerledes forestilling enn tidligere, en forestilling hvor alle karakterene lever på internett, og ikke i det virkelige liv. Dette gjorde at de underveis i prosessen måtte forflytte seg til den abstrakte bevegelsesverdenen, og med god hjelp av koreograf Marte Fjellheim Sarre ble de rette bevegelsene funnet. Musikken i stykket har Scene Finnmark levert og også denne gang av Marianne Halmrast som for syvende gang er komponist for Sámi Mánáid Teáhter. ” – Manusforfatter Mari Hesjedal har etter vår mening lykkes i å skrive et svært godt manus med et meget tidsaktuelt tema. Teksten pirrer fantasien”, sier Tana kulturskoles rektor og stykkets regissør Ebba Joks.

Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš er både stolt og glad over å kunne by på dette gjestespillet fra Sámi Mánáid Teáhter, som for øvrig gjør et viktig arbeid med å lage godt teater med viktige budskap, og ikke minst rekrutterer skuespillere/teaterarbeidere for den samiske teaterscenen.

«Liiko munnje – Lik meg» er en forestilling av barn og ungdommer for barn og ungdommer. PS! De voksne er selvfølgelig også velkommen til forestillingen. Så, forestillingen passer for både barn, ungdom og voksne.

Her finnes mer info om stykket.

Govven/foto: Ine Beate Eriksen
Sámi Mánáid Teáhter, Deanu kulturskuvla