Flerspråklig forestilling basert på utrolige og sanne historier fra grenselandet mellom Norge, Finland og Russland, vises nå i Tromsø.

Bernt Bjørn, Mary Sarre, Marte Fjellheim Sarre, Ivar Beddari, Ekaterina Bespalova (fotograf Jamie M. Bivard)

Forestillingen Lyden av snø/Muohtadivggažat er tidligere blitt vist i samband med Festspillene i Nord-Norge og vises nå tre ganger i Tromsø, 11., 12. ja 13. november. Her er billettsalget tilgjengelig.

Bildene av sykkelberget på grensestasjonen Storskog gikk viralt i 2015.  Forfatter Rawdna Carita Eira følger historien til en av disse syklene. Skrønemakeren Sasha gir sykkelen i gave til barnebarnet Anna. Gjennom dem får publikum oppleve noen av virkelighetens ubegripelige begivenheter i det landet som en gang ble kalt Skolteland. 

Scenespråket er bygd på skuespillernes morsmål, og veves sammen med accapella joik og sang.

iHarstads anmelder skrev bl.a. dette etter urpremieren på Festspillene i Nord-Norge sist sommer: «Kompaniet Ferske Scener har sin egen signatur, også gjenkjennelig i denne produksjonen. De makter å skape en kontakt mellom scene og sal som er naturlig og avslappet, men med  plutselige sprang fra humor til implisitt samfunnskritikk» (iHarstad)

Mer informasjon om forestillingen finner du her.

Marte Fjellheim Sarre, Mary Sarre, Ekaterina Bespalova, Bernt Bjørn, Ivar Beddari (fotograf Jamie M. Bivard)