Mitt hjem er i mitt hjerte

Foto/Govven: Kristin Aafløy Opdan
Inga Juuso, Veronica Salinas, Per Watle. Foto/Govven: Kristin Aafløy Opdan

Forestillingen tar for seg utfordringene knyttet til det å høre til flere steder, sett fra indiansk og samisk perspektiv. Vi ser i dag en økende bevissthet om verdens urbefolkninger og verdien i urgamle kulturer som har levd i pakt med naturen.

“Mitt hjem er i mitt hjerte” er en poetisk forestilling om naturen, om det å være menneske og om identitet. Dette uttrykkes gjennom fortelling, argentinsk musikk, joik og dikt. Teksten i forestillingen er av Veronica Salinas med tilleggstekster av Nils Aslak Valkeapää (Áillohaš, vinner av Nordisk råds litteraturpris 1991) og Inga Juuso (vinner av Spellemannsprisen 2011 samt Årets Folkemusiker 2012).

Produksjonen er et samarbeid mellom Beaivváš, Riksteatret, Kultur i Troms og Veronica Salinas. Medvirkende på scenen: Inga Juuso (joiker og skuespiller, Kultur i Troms), Veronica Salinas (skuespiller) og Åsmund Reistad (musiker) (tidligere har Per Einar Watle vært musiker). Haukur J. Gunnarsson (Beaivváš) står for regi, Tine Thomassen (Riksteatret) er dramaturg og Berit Marit Hætta er kostymedesigner.

Varighet: ca. 45 min. Språk: Norsk og samisk. Premiere: 25. februar 2012 Beaivváš Sámi Našunálateáhter Guovdageaidnu.

Info 1 (denne lagd til forestilling i Alta). Info 2 (i forbindelse med forestilling i Nepal november 2012). Turne 2012

Pressebilder

Fotograf Kristin Aafløy Opdan, kreditering kreves ved bruk i pressen, til annet bruk kreves også tillatelse fra teatret.