Snorre sel

Njuorju Niilá
Mary Sarre, Marte Fjellheim Sarre, Egil Keskitalo. Govven/foto: Aslak Mikal Mienna

Programbladet på samisk, norsk og finsk, som forteller og forklarer “alt” om forestillingen. Annen info (bl. a. turné). Skolemateriale lagd i skoleforestilling sammenheng.

Njuorju Niilá krediteringsliste

Snorre er en nysgjerrig liten selunge, som liker å sitte og se på seg selv i speilbildet fra isen. En dag kommer måkene Sving og Svang flygende. De lurer Snorre langt avgårde hjemmefra, til isbjørnen Brummelabb som ønsker seg en selunge til middag. Brummelabb har lovet måkene også en bit. Men det er andre som også ønsker seg en selunge på sitt fat, spekkhoggeren Glefs, den farligste av alle. Han har tidligere glefset i seg Snorres far. Der ute i det store havet må nå lille Snorre klare seg alene. Han vil så gjerne tilbake hjem til sin mor, for der er det trygt og godt, men med de mange farene rundt seg blir det ikke lett. Kanskje til og med umulig?

Snorre Sel er en fargerik og sprelsk barne- og familieforestilling i regi av Haukur J. Gunnarsson, med nyskrevet musikk av Halvdan Nedrejord og morsomme og spennende kostymer av Sara Kander (som også hadde kostymedesign i Stáinnak, Beaivváš 2012).

Forestillingen bygger på boka “Snorre Sel” av Frithjof Sælen og er dramatisert av Tine Thomassen. Boken ble utgitt under den tyske okkupasjonen, i 1941. Den unngikk sensuren en kort stund før den ble beslaglagt, og for de fleste var det helt klart at dette var en historie med symbolsk betydning: Selungen Snorre er ”nordmannen”, spekkhoggeren Glefs er ”tyskerne”, Brummelabb er «Sovjetunionen», onkel Bart er ”engelskmennene” og måkene er «quislingene».

Foto/Govven: Aslak Mikal Mienna
Bagadalli/teáhterhoavd, instruktør&teatersjef Haukur J. Gunnarson ja/og “Snorre sel” girji/bok, govven/foto Aslak Mikal Mienna

Premiere Beaivváš 6.3.2015. Forestillingen ble ikke tekstet. Hadde turné i Nord-Norge, -Finland og -Sverige, t.o.m. den 10. april 2015.

Saker skrevet på beaivvas.no som angår forestillingen

09.01.2015 Mye godt i vente
11.04.2015 Populær selunge forlot Beaivváš

Pressebilder

Fotograf Aslak Mikal Mienna (plakatbildet Sara Kander), kreditering kreves ved bruk i pressen, til annet bruk kreves også tillatelse fra teatret.