Beaivváš har med musikk- og lyddesignet til Roger Ludvigsen og lysdesignet til Kurt Hermansen, i forestillingen «Den Rimhårede og Drømmeseeren», blitt nominert til Hedda-prisen 2014, i kategorien «beste audiovisuelle design».

Nils-Henrik Buljo (og øvrige)Beaivváš har med musikk- og lyddesignet til Roger Ludvigsen og lysdesignet til Kurt Hermansen, i forestillingen «Den Rimhårede og Drømmeseeren», blitt nominert til Hedda-prisen 2014, i kategorien «beste audiovisuelle design». Forestillingen er skrevet av avdøde Nils Aslak Valkepää og er i regi av Haukur J. Gunnarsson. Forestillingen ble første gang vist i 2007, andre gang den ble satt opp var i 2013, da den hadde en lengre turné, bl.a. med besøk i Japan. Musikken fra forestillingen er blitt gitt ut på CD, i et samarbeid mellom DAT a/s forlag og Beaivváš (bilde fra fjoråret, alle foto i saken Aslak Mikal Mienna).

Teatersjef på Beaivváš Haukur J. Gunnarsson er selvfølgelig meget fornøyd med nominasjonen: “Dette er nok anerkjennelse av Beaivváš som et profesjonelt og kunstnerisk sterkt teater. Forestillingen som er nominert for beste audiovisuelle design, kan sies å være en signalforestilling for Beaivváš.” Beaivváš har nå blitt nominert 3 år på rad og Beaivváš har tidligere også fått prisen, da for beste scenografi og kostyme, i år 2000. Se for eksempel denne saken fra i fjor, som omhandlet fjorårets nominasjon. Eller denne saken for nominasjonen for to år siden.

EnsembletRoger Ludvigsen

Roger Ludvigsen er multi-instrumentalist, komponist og produsent bosatt i Kautokeino. Han har spilt sammen med Mari Boine i 25 år, og har turnert verden rundt sammen med ulike artister som Nils Petter Molvær, Sissel Endresen, Inga Juuso, Jan Gunnar Hoff m.fl. Han har fått 3 spellemannspriser sammen med Mari Boine, mottok Edvard-prisen for stykket Ayra Leena i 2001, Nils Aslak Valkeapää (Áillohaš)-prisen i 1997, var festspillkunstner på Festspillene i Nord-Norge i 2005 (Roger Ludvigsen har også vært musiker i forestillingens turné, også under fjorårets turné, her avbildet sammen med resten av ensemblet i fjor, Herr Ludvigsen er nr 3 f.v., bak).

Kurt Hermansen

Kurt Hermansen har arbeidet med lysdesign i over 30 år. Han har blant annet vært ansatt ved Nationaltheatret og hatt oppdrag ved Riksteatret, de fleste regionteatre samt flere friteatergrupper. Har også jobbet med moderne dans, kunstutstillinger, kunstneriske utsmykkinger, museer, konserter, samt egne lysprosjekter i byrom og landskap. Kurt Hermansen har vært med i Beaivváš Sámi Našunálateáhter fra starten i 1981 og var en del av ledelsen under prøveperioden på slutten av 80-tallet.

Heddaprisen deles ut i år for 17. gang. Prisutdelingen, som Beaivváš også var nominert til i fjor og også i 2013 bidro med et kunstnerisk innhold under utdelingen, akkurat fra forestillingen som nå er nominert, finner sted på Nationaltheatrets hovedscene søndag 15. juni kl. 17:00. Bilder fra aktuell forestillingen finner man her. Her finner man ut av Hedda-prisen.

Forestillingens offisielle program i 2013 er nedlastbar her i pdf-form. Smakebiter av musikken kan høres her. Her er samlesak på vårt nettsted med nyttig informasjon og lenker, som gjaldt fjorårets turné.