Årets andre hovedproduksjon, musikalen “Guovssahasa hálddus", Fanget av nordlyset, er nå i ferd med å bli skapt. Nils Gaup og Beaivváš debutanten Elin Oskal er sentrale.

Ensemble ja buvttadusajoavku Guovssahasa hálddus

Da er vi allerede midtveis i vårt jubileumsår hvor vi har rukket å både produsere, turnere, jubilere, og også gjennomføre første lesning av årets andre hovedproduksjon, som er musikalen “Guovssahasa hálddus” (Fanget av nordlyset). Teksten er skrevet av Nils Gaup som også er forestillingens instruktør, og som for 40 år siden hadde sin aller første regijobb hos Beaivváš, i forestillingen “Gutten og gullfuglen”.

I  Guovssahasa hálddus (Fanget av nordlyset) har han med seg Knut Walle som dramaturg (som for øvrig var instruktør for Beaivváš Sámi Teáhters aller første forestilling; musikalen “Min duoddarat” Våre  vidder i 1981). Roger Ludvigsen er med som komponist, Ole Thomas Nilut står for scenografien, kostymedesigner er Sara Ellen Anne B. Eira, lysdesigner er Øystein Heitmann, og video/film gjøres av Andreas Ausland. Skuespillerne som også skal synge er: Iŋgor Ántte Áilu Gaup, Mary Sarre, Egil Keskitalo, Marte Fjellheim Sarre, Nils Henrik Buljo og skuespillerdebutant Elin Oskal.

Musikalen har urpremiere 8. oktober, i Kautokeino kulturhus, et hus som på lik linje med teateret, også har fylt 40 år i år “Guovssahasa hálddus” (Fanget av nordlyset) blir en moderne fortelling basert på den gamle samiske fortellingen “Gutten som ertet nordlyset”, og musikalen skal passe for både barn, ungdom og voksne. Les mer her.