Forestillinger i Karasjok og Inari ble avlyst grunnet omgangssyke, nå har man funnet nytt tidspunkt til begge. I slutten av påska vil publikum på nevnte steder få en ny mulighet til å få sett forestillingen.

Ensemblet i Beaivváš forestillingen “Áillohaš – Solens sønn” har i det siste, under turneén som nå pågår, slitt med en god del omgangssyke. Det har hittil resultert i 2 avlysninger, samt ett par nesten-avlysninger. Forestillingen som skulle være i Karasjok forrige torsdag og Inari på mandag 7. april, utgikk.

Men Beaivváš ønsker å rette opp i dette og se til at publikummet i Karasjok og Inari skal få sett forestillingen, så derfor settes det opp nye datoer for forestillinger på nevnte steder; Karasjok-publikummet får forestillingen 1. påskedag, søndag 20. april, kl. 17:00 og påskeprogrammet i Karasjok får på denne måten ekstra påfyll. I Inari er forestillingen nå berammet til 2. påskedag, mandag 21. April, kl. 17:00.

Planlagt turnéavslutning var skjærtorsdag 17. april, i Kautokeino under teaterfestivalen til Beaivváš, men nå blir turnéen altså forskjøvet noen dager. Dette har skapt noe ekstra arbeid, og deler av ensemblet, som i utgangspunktet skulle returnere hjem rett etter siste forestilling i Kautokeino i påska, har måttet  flytte på reisetider og også endre på avtaler som er gjort. Men, hele “Solens sønn” ensemblet er likevel veldig innstilt på å vise forestillingen «til alle», og gleder seg over at det har lyktes for Beaivváš og lokale arrangører å sette opp nye datoer.