For første gang møttes de fire deltakerne i scenetekstprosjektet “Sápmi muitala” på “ordentlig”, da de sammen med faglig kyndige personer innen teatertekstkunst fikk sett på egne tekster med lupe og på den måten fordype seg enda mer inn i skrivekunsten.

Anne Berit Anti, Terje Andre Wollmann, Sarakka Gaup, Ole Henrik Lifjell, Sápmi muitala (govven/foto Aslak Mikal Mienna)

Det ble elektrisk stemning og et spennende og kreativt møte, da de fire nye dramatikerne i prosjektet «Sápmi muitala» (Sápmi forteller) møtte mentorer, instruktører og skuespillere til første tekstworkshop i Guovdageaidnu.

Fire nye scenetekster, alle fra samisk samtid, vokser sakte, men sikkert frem. Dramatikerne har testet ut de nye tekstene med skuespillere og instruktører på scenen og har fått nye idéer til hvordan de kan fortsette skriveprosessen.

Samtlige fire deltakere, her på bildet, ga uttrykk for at de under samlingen hadde fått faglig næring og en retning for hva de skulle jobbe med videre. Noen skrev nye scener mens workshopen pågikk, og fikk prøvd ut ferskvarene med det samme.

Fire samlinger

Utover året blir det flere samlinger, tanken er at skal arrangeres totalt fire sånne som nå ble arrangert, nå den andre helga i januar. Her nedenfor, de fleste av de som på en eller annen måte var involvert i helga. Her mer om skriveprosjektet og om de fire deltakerne.

Her mer om skriveprosjektet og om de fire deltakerne.