Etter at man for to år siden hadde urpremiere, har nå «Johan Turi» nypremiere, og det skjer i Frankfurt i Tyskland, lørdag 12. oktober 2019.

Ingá Márjá Sarre, Áilloš, Egil Keskitalo – nypremiére/ođđa vuosttaščájálmas Johan Turi Frankfurt 12.10.19

Etter at man for to år siden hadde urpremiere, har nå «Johan Turi» nypremiere, og det skjer i Frankfurt i Tyskland, lørdag 12. oktober 2019. Det er Museuem Angewandet kunst som er vertskap for stykket, som igjen er en del av House of Norway utstillingen, der akkurat samisk kunst, og teater, har fått stor plass. Det Samiske nasjonalteatret Beaivváš skal vise Johan Turi 24 ganger, fra nå til 9. November.

En del av verdens største bokmesse

Utstillingen “House of Norway”   ble åpnet 10. oktober og er kommet i stand i forbindelse med at Norge er gjesteland under bokmessen i Frankfurt, Frankfurter Buchnesse, som er verdens største i sitt slag. «Johan Turi» er skrevet av Harald Gaski og Gunnar Gjengset. Her er mer info om stykket og info om alle som som har bidratt i produksjonen av stykket.

Frank Jørstad har hatt regien, mens Even Børsum har stått for scenografi og kostymedesign. Johan Degerlund er komponist i stykket og Áilloš har komponert joikene i stykket. Øystein Heitman har hatt lysdesign. Stykkets tre skuespillere er Áilloš, Ingá Márjá Sarre og Egil Keskitalo.

Her til venstre teatersjef Rolf Degerlund som også hatt tatt turen til Frankfurt og nypremieren.