Torsdag 17.12. hadde teatret og ny teatersjef invitert til offentliggjøring av teatrets program for 2016. Og det som kommer, står til formålsparagrafene til teatret; teatret skal produsere og vise teater til alle, lokalt, regionlat, i Sápmi og internasjonalt.

Foto/Govven: Aslak Mikal Mienna
Rolf Degerlund

Torsdag 17.12. hadde teatret og ny teatersjef invitert til offentliggjøring av teatrets program for 2016. Og det som kommer, står til formålsparagrafene til teatret; teatret skal produsere og vise teater til alle, lokalt, regionlat, i Sápmi og internasjonalt (teatersjef Rolf Degerlund i bildet ovenfor, under møtet den 17.12. (foto Aslak Mikal Mienna). Dette er da neste års program (alle produksjonene reiser som regel på turné i hele Sápmi, i tillegg til internasjonalt):

I tillegg til disse, er produksjonene “Jeg er Inanna” og “The Sound of Sápmi” klar til å bli vist “både her og der”. Nysjefen avslørte også noe av 2017 menyen, for da har “The Yoik Concert”, i samarbeid med Tråante 2017, KORK, Sydsamisk teater og Giron Sámi Teáhter urpremiere i selveste Olavshallen, på Samisk Nasjonaldag 2017, i samband med Tråante 2017. Nytt teaterbygg står også som en viktig sak å jobbe med, også neste år. I bildet her nedenfor noen av de mest sentrale personene “i en av de store” hos det Samiske Nasjonalteatret, nemlig Vidas Extremas.

Foto/Govven: Aslak Mikal Mienna
Nicolai Lopez, Jon Tombre, Even Børsum. F.v. nærmest/Gurut lagamusas Christina Hætta, Nils Rune Utsi, Mary Sarre, Rolf Degerlund, Áilloš