I dag fredag den 30. november offentliggjorde Det Samiske Nasjonalteatret teaterprogrammet for 2019. I programmet er det mye nytt og interessant og noe har blitt vist før. I programmet er det noe for alle.

Teáhtera prográmma 2019 program teater – forside/ovdasiidugovva

I dag fredag den 30. november kl. 12:00 offentliggjorde Det Samiske Nasjonalteatret teaterprogrammet for 2019 og på lista over forestillinger som teatersjef Rolf Degerlund nå viser, inneholder mye nytt, hele seks urpremierer venter i 2019. Lista viser også at teatret ikke har problemer med å nå målet om å lage et teatertilbud til hele befolkningen, da det som nå er på vei opp på den samiske teaterscenen, er for et teaterpublikum i alle aldre. Dette vektla teatersjefen i sin presentasjon av programmet.

Teater til alle

Pippi, en karakter som alle kjenner, var nettopp «på besøk» på teatret, dette stykket var veldig populært og dro mye folk overalt den ble vist. Nå er en annen kjent karakter på vei til teatret, nærmere bestemt Pelle Hare (Njoammil). For den samiske befolkningen er denne haren i alle fall en kjent figur, bl. a. gjennom lydbøker/hørespill/CD utgivelser. Denne har urpremiere i april, i påska.

To verdenspremierer allerede i januar

For den mer voksne delen av publikum er også mye spennende å se, allerede nå i januar venter to urpremierer, eller som teatersjefen heller vil kalle, verdenspremierer. Den første er Juoiggas! og rett etter det, Kvinnerommet. Her nedenfor den sistnevnte, representert av stykkets tre skuespillere og instruktøren.

Her er 2019 programmet i sin helhet, deler av det som er å se i pdf’en er også tilgjengelig her (med nedlastbare bilder og tekst). Videosnutt her nedenfor som viser deler av teatersjefens presentasjon av programmet for 2019.

Anja Saiva Bongo Bjørnstad, Anitta Suikkari, Sarakka Gaup, Mette Brantzeg – Nissondeaivvadeapmi/Kvinnerommet

https://youtu.be/QkyjfvNnfPA