Teatersjefen hadde invitert noen av instruktørene til 2020 forestillingene når programmet for året ble offentliggjort. Han kunne samtidig ikke la være å offentliggjøre en flik av 2021 programmet, og til den delen hadde han invitert en kjent forfatter som med sin bok legger grunn for den første forestillingen under jublileumsåret 2021.

2020 programslipp

Teatrets 2020 program offentliggjøres, på kulturhuset i Guovdageaidnu (Foto Aslak Mikal Mienna, klikk på bildet for versjon med god oppløsning)

Når teatersjefen på Det samiske nasjonalteatret i dag mandag 25.11. offentligjorde neste års teaterprogram, hadde han invitert instruktørene til de mest sentrale forestillingene for og til presentasjon. Jon Tombre (som for noen år siden hadde regi i kritikeroste og Heddaprisvinnende Vidas Extremas) har regien i forestillingen som starter 2020, forestillingen Olbmot/Folk, som har urpremiere på Samisk nasjonaldag (tekstforfatter er Lars Göran Petterson). Nils Gaup skal på høsten 2020 ha regi på familieforestilligen som bygger på en tradisjonell samiske fortelling, stykket heter Gutten som terget nordlyset (Bártnaš guhte hárddii guovssahasa), som har urpremiere den 2. Oktober.

2020 programslipp

Jon Tombre, Nils Gaup, Mikael Niemi, Lars Göran Petterson (Foto Aslak Mikal Mienna, klikk på bildet for versjon med god oppløsning)

En flik av 2021

Teatersjefen kunne ikke la være å innrømme noe av teateråret deretter, 2021, for da skal nemlig den kjente forfatteren Mikael Niemis nye og populære bok, Koka björn, på den samiske nasjonalscenen. Niemi tok i anledningen del i offentliggjøreringen, 2021 er for øvrig jubileumsår for teatret (40 år). Niemi var fornøyd med at akkurat Beaivváš skal gjøre teater av hans bok. Leif Stinnerbom kommer til å være instruktør, forestillingen kommer til å vises for første gang på Samisk nasjonaldag 2021.

2020 har tilbud til alle

2020 har teater til alle. Nevnte Olbmot/Folk retter seg mot eldre ungdom og voksne, Gaups nordlysforestilling velkommer barna og familier. Det gjøre også Pippi Nallesuohkku (Langstrømpe), som igjen blir satt opp. Pippi var sist, med stor suksess, på scenen i 2018, og når da Pippi fyller 75 år i 2020, så passet det bra å igjen snekre opp Villa Villakulla sånn omtrent over hele Sápmi våren 2020. Pippi har nypremiere påsken 2020 i Guovdageaidnu.2020 programslipp

Olbmot/Folk forestillingens kunstnerisk ledergruppe, musikere og skuespillere. (Foto Aslak Mikal Mienna, klikk på bildet for versjon med god oppløsning)

2020 programslipp

Rolf Degerlund, Mikael Niemi (Foto Aslak Mikal Mienna) (klikk på bildet for versjon med god oppløsning)