Og nå tar vi turen til venstre i Hetta, i forestillingssammeheng, fra fredag 3.10., for da står urpremieren til Siri Broch Johansens «Til venstre i Hetta»/»Gurut guvlui Heahtás” hos Beaivváš, i Kautokeino. Og etter en forestilling til i Kautokeino på søndag 5., så bærer det ut på turne og først ute er selvfølgelig Hetta...

Og nå tar vi turen til venstre i Hetta, i forestillingssammeheng, fra fredag 3.10., for da står  urpremieren til Siri Broch Johansens «Til venstre i Hetta»/»Gurut guvlui Heahtás” hos Beaivváš, i Kautokeino. Og etter en forestilling til i Kautokeino på søndag 5., så bærer det ut på turne og først ute er selvfølgelig Hetta…

Turnepremieren er tirsdag 7. Oktober, i Hetta.  Etter det står Karasjok for tur, Øst-Finnmark, innom Finland og Sverige, en tur innom Troms, Nordland og Nord-Trøndelag, før det hele avsluttes i Oslo, med to forestillinger på Riksscenen, den 12. Og 13. November. Billetter kan kjøpes på forhånd til de aller fleste forestillingene, her finner du ut av det, samt en noe mer detaljert oversikt over turnéen.

Bildet til venstre er ett av pressebildene fra forestillingen, der vi ser Espen Østman, Ingá Márjá Sarre, Niillas Holmberg og Ánte Siri, på tur i riktig/gal retning i Hetta – de øvrige pressebildene er å se her. Til forestillingen er det laget et eget program, med masse nyttig, ikke-så-nyttig og spennende innhold, en elektronisk versjon kan ses her – programmet er på 3 språk, samisk, finsk og norsk, disse språkene blir da også brukt på scenen og ved på scenekantene, der tekstingen av forestillingen er å se under forestillingen.

I programmet er alle involverte nevnt og listet opp, disse fire her til høyre har hatt sentrale roller i produksjonen, med instruktør Mette Brantzeg, lysdesigner Morten Reinan, scenograf Erik Annar Evensen og da videoproduksjon, Andreas Ausland fra Kautokeino Film (det er brukt en god del film i forestillingen).

Tidligere saker skrevet på vår side om forstillingen, om produksjonen, forberedelser, osv..

Samehater på Beaivváš

Feilkjøring ga teaterforestilling

Forestillingens vaskeseddel ser du her.