Det Samiske Nasjonalteatret er en selvfølgelig del av den årlige påskefestivalen, så også i år. Og tilbudet under årets festival passer for de fleste, med bl. a. en ny barne-/familieforestilling med urpremiere og det som kan kalles for Norges beste teaterstykke.

Det Samiske Nasjonalteatret tar selvfølgelig del i årets påskefestival på hjemstedet, og i år byr teatret på et program som passer for de aller fleste. Det som blir å se er en helt ny barne-/familieforestilling i egen regi, men teatret gjestes også av Det Norske Teatret med et av Norges beste teaterstykker. I tillegg vises teaterstykket til en nylig aktuell forfatter av et av teatrets siste stykker, der han selv står på scenen.

Teatrets påskeprogram

Slik vises disse forestillingene i påska, alle på Kulturhuset i Kautokeino:

Onsdag 17.4.:
Kl. 18:00 – Pelle Hare, urpremiere (billett)

Skjærtorsdag 18.4.:
Kl. 18:00 – Pelle Hare (billett)

Langfredag 19.4.:
Kl. 18:00 – Men hold kjeft da, Henriksen (billett)

1.påskedag, søndag 21. 4.
Kl. 18:00 – Abrahams barn (billett)

Ny familieforestilling

I fjor satt Det Samiske Nasjonalteatret opp en samisktalende Pippi for hele familien. I år byr man denne målgruppa forestillingen “Pelle Hare og heltene i Sáttomielli”. Den populære haren som samiske barn har blitt kjent med først og fremst gjennom CD-/lydproduksjoner, vises nå for første gang på en teaterscene. Her kan du lese mer om stykket, som har sin urpremiere under påskefestivalen hjemme i Sápmi/Guovdageaidnu. Forestillingen reiser ut på turne i Sápmi, i mai.

Norges beste teaterstykke

I påska gjester Abrahams barn Det Samiske Nasjonalteatret, som for syv år siden ble kåret til Norges beste forestilling, da den ble vinner av Heddaprisen, i kategorien “årets forestilling”. Forestillingen gikk ikke bare hjem hos et samstemt kritikerkorps og teaterfolk, men også hos publikum, for forestillingen går fortsatt for fulle hus i Oslo, nå syv år etter. Denne forestillingen er produsert og vises av Beaivváš’ samarbeidsteater i Oslo, Det Norske Teatret. Når Det Samiske Nasjonalteatret stadig vekk viser sine forestillinger i Oslo, så skjer dette som regel som gjest hos Det Norske Teatret. Det Norske Teatret har nå over flere år gjestet Beaivváš under påskefestivalen. Les mer om Abrahams barn.

Men hold kjeft da, Henriksen!

Sven Henriksen var nylig innom teatret som forfatter av “Kvinnerommet”, som nylig avsluttet sin turné. Nå kommer Henriksen igjen innom, denne gang ikke bare som forfatter, men også som skuespiller. Han gjester Det Samiske Nasjonalteatret og påskefestivalen i Guovdageaidnu med sin “Men hold kjeft da, Henriksen!”, et stykke som også har med seg syv jazzlåter. Mer info om «Men hold kjeft da, Henriksen».

Beaivváža beassážat 2019