Etter tre fulle hus i Guovdageaidnu, drar nå ape, hest og villa og Pippi og co, på turne i Sápmi. Den første samiske oppsetningen av Pippi kan så langt kalles for en suksess. Pippi, for anledningen Marte Fjellheim Sarre, gleder seg stort og ekstra morsomt blir det nå å ha turneringspremiere på hjemplassen Karasjok, der man allerede vet at det blir minst to fulle saler.

Marte Fjellheim Sarre, Nils Henrik Buljo

Fredag 5. oktober snakket verdens sterkeste jente første gang på samisk på en teaterscene. Det var selvfølgelig Pippi Langstrømpe, eller som hun heter på samisk, Pippi Nallesuohkku og det hele skjedde på scenen til Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš. Premieren og de to forestillingene etter premieren i Guovdageaidnu var fullsatt og sammen med noen relativt folksomme publikumsprøver før premieren, så kan Pippi Nallesuohkku oppsetning så langt uten kalles for en suksess.

Nils Henrik Buljo, Mary Sarre, Marte Fjellheim Sarra

Gøy å være Pippi

Pippi selv, for anledningen Marte Fjellheim Sarre, gleder seg jo selvfølgelig for at både de minste barna, de litt eldre og de ganske så mye eldre barna, liker når hun bl. a. driver med Kling og Klang, tyvene og ikke minst Frøken Prusseluskan: Det føles veldig bra. Jeg er veldig glad og takknemlig for at så mange har tatt tiden til å komme å se på forestillingene. Kautokeino har et engasjerende publikum som gir god respons tilbake til oss som står på scenen, og da er det veldig gøy å være skuespiller, sier Marte Fjellheim Sarre.

Pippi maŋŋel čájálmasa/etter forestilling

Spiller på hjemplassen

Det kribler i magen til Marte. Og det som om mulig gjør at bestanden av sommerfugler er økende nå, er at Marte eller selvfølgelig Pippi da, med ape, hest og villa og resten av ensemblet, starter turnepremieren på Martes hjemplass: Det gleder meg at vi starter turnéen i Karasjok, og det kribler litt ekstra i magen når jeg tenker på det. Det er stas å komme tilbake til bygda jeg har vokst opp i, og det blir veldig gøy å vise fram forestillingen til bygdas barn, ungdom og voksne, sier Marte. Her på bildet til venstre rett etter forestilling, der publikum/barna kan få hilse på Pippi og co.

Fulle hus også i Karasjok

I Kautokeino ble Marte og Pippi godt mottatt. Og det samme kan sies at den vil bli i Karasjok. Der har man allerede to fulle forestillinger, og den tredje ligger nå ute for salg og kan fort også bli full. Nå på onsdag den 10. oktober kl. 18:00 har Pippi Nallesuohkku turnépremiere i Karasjok, nærmere bestemt i idrettshallen i Karasjok. Forestillingen ligger nå ute for salg, der man av erfaring ut i fra antall solgte billetter så langt, vil tro at det blir fullt hus. Og på torsdagen vises to forestillinger for skoleelever i Karasjok, disse er i prinsippet fulle begge to.

Pippi vidt og bredt og nært i Sápmi

Marte og Pippi forestillingen vil etter Karasjok reise rundt omkring i Sápmi på en månedsturné, til begynnelsen av november. Hvor Pippi er og se, kan du se her, der ser man også mer om forestillingen. Her inne kan du kjøpe billetter på forhånd til alle forestillingene.  Og se gjerne Pippi selv fortelle at hun snart kommer dit ….