Produksjonen av en ny og sannsynligvis meget god forestilling har nå kommet i gang for alvor, for nå er alle i produksjonsgruppa for Snøsøsteren samlet. Målet er å produsere en familieforestilling som skal være klar for visning i november. To helt rykende ferske skuespillere og en regidebutant i gruppa skal bidra sterkt i det.

Kristian Tapio, Ellinor Skartland, Marte Fjellheim Sarre. Foto Aslak Mikal Mienna

Nå startet produksjonen av forestillingen Snøsøsteren/Muohtaoabbá, en helt ny og sannsynligvis en meget god forestilling. For i disse seg har alle i Snøsøsteren-produksjonen møttes for første gang og med det for alvor startet opp med å lage dette som skal bli en familieforestilling. Målet er at Snøsøsteren, som er skrevet av Maja Lunde, skal være klar for publikum den 18. november, i Tromsø.

Debutanter

I denne nyheten er det også en annen nyhet; i produksjonen finner man to nye Beaivvášskuespillere, disse er Ellinor Skartland og Kristian Tapio. Begge har vel det som kan betegnes som hovedroller i forestillingen. Og i tillegg til det, Marte Fjellheim Sarre, som har drevet og spilt og danset og koreografert i mange år, er satt til oppdraget å sy sammen forestillingen, og debuterer dermed som instruktør med dette stykket. Hun skal i seks uker instruere Ellinor og Kristian og de andre erfarne og små-erfarne skuespillerne. Og sammen skal de lage en varm førjulsforestilling som er magisk, god, morsom, sangfull og innimellom litt trist, som skal vises ganske så vidt og bredt i Sápmi.  

Mer info

Her er informasjon om forestillingen. Nedenfor bilder av noen fra produksjonen, de er nedlastbare i pressestørrelse, fotograf er Aslak Mikal Mienna (kreditering kreves ved bruk).